A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl

Brutális cápatámadás: egy tizenéves lány elveszítette a lábát

Vágólapra másolva!
Egy tinédzser, aki Belize partjainál búvárkodot elvesztette a lábát egy cápatámadásban. A 15 éves lány jelenleg kórházban lábadozik, a GoFundMe oldalon pedig gyűjtés indult Annabel részére.
Vágólapra másolva!

Belize egy kis ország Közép-Amerikában, északon Mexikóval, nyugaton és délen pedig Guatemalával határos. Egy tizenöt éves lány, Annabelle Carlson, cápatámadásban elveszítettek egyik lábát. A GoFundMe oldalon, amelyet a lány és családja támogatására hoztak létre, azt írják, hogy búvárkodás után a lány levette a búvárfelszerelését és visszaugrott a vízbe, amikor megtámadta egy cápa. Az esélye egy ilyen támadásnak 1 a 11,5 millióhoz - írják az oldalon.

Ez egy szinte lehetetlen találkozás volt egy cápával. Nagyon agresszív, nagyon traumatikus, rettegéssel teli küzdelem volt a lány életéért. Annabelle 1, cápa 0. Annabelle a lehető legjobban tudta kivédeni a támadást, de a harcban súlyosan megsérült és nagyon hosszú rehabilitáció vár rá.

- írják.

Gyűjtést indítottak Annabelle részére. Fotó: GoFundMe

Bár a belize-i helyi jelentések szerint Annabelle elvesztette a lábát, a GoFundMe oldal ezt az információt nem erősítette meg. A turisták megnyugtatására Belize egyik minisztere azt mondta, hogy az Annabelléhez hasonló cápatámadások "nagyon ritkák": 

Bár elszomorít minket a jelenlegi támadás, de ha a tényeket nézzük, az elmúlt 30 évben soha nem volt ilyen esetünk.

A beszámolók szerint búvároktatók szállították Annabelle-t a belize-i parti őrség egyik bázisára, mielőtt egy helyi kórházba vitték őt repülővel. Miután a belize-i kórházban stabilizálták a lány állapotát, Annabelle-t repülővel átszállították egy amerikai traumaközpontba. A GoFundMe oldalon eddig több mint 73.700 dollár (26,7 millió forint) gyűlt össze a lány és családja részére - írja a The Sun.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy cápatámadásban meghalt A Karib-tenger kalózainak sztárja. Ezt követően pedig azt is összeszedtük olvasóinknak, hogy melyek a legveszélyesebb strandok, amik bár gyönyörűek, de halálosak lehetnek. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!