Biden és Harris korábbi párttársa Donald Trumpot támogatja

Donald Trump Speaks At The National Guard Association Of The United States' 146th General Conference & Exhibition
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Tulsi Gabbard hétfő bejelentette, hogy a novemberi elnökválasztás során a republikánusok jelöltjét, Donald Trumpot fogja támogatni.
Vágólapra másolva!

Tulsi Gabbard azt követően jelentette be a nyilvánosság előtt a döntését, hogy a detroiti Nemzeti Gárda rendezvényen Donald Trump felkérte őt, hogy mondjon el egy beszédet. Mint ismert, Robert F. Kennedy Jr. pár nappal ezelőtt már felfüggesztette az elnökválasztási kampányát, hogy a korábbi elnököt támogassa.

Gabbbard a beszédjében kiemelte, hogy Donald Trump az első elnöki ciklusa alatt 

nemcsak hogy nem indított új háborúkat, hanem lépéseket tett a háborúk eszkalációja ellen és megelőzésének érdekében.

Hozzátette, hogy Trump a diplomácia minden eszközét kimerítette, "volt bátorsága találkozni az ellenfelekkel, diktátorokkal, szövetségesekkel és partnerekkel egyaránt a béke érdekében". 

Donald Trump és Tulsi Gabbard 
Fotó: JEFF KOWALSKY / AFP

Majd kitért a beszédjében a demokraták elmúlt négy évének külpolitikájára. 

Ez a kormányzat több fronton is több háborúval néz szembe a világ különböző régióiban, és közelebb állunk az atomháború széléhez, mint valaha is voltunk

- mondta Gabbard. Megerősítette, hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a republikánus elnökjelöltet "visszaküldje a Fehér Házba". 

A 2022 óta független képviselő már 2019-ben arról beszélt a Breitbart News-nak, hogy a demokraták már nem érdemlik meg, hogy „háborúellenes” pártnak nevezzék őket, mert egyszerűen elutasították mindazt, amit Donald Trump elnök korábban tett. Idén júliusban pedig arról beszélt, hogy amennyiben Kamala Harris hatalmat kap, a világ közelebb jut a világháborúhoz, és nem kizárt az sem, hogy egy nukleáris háborúba sodorja a világot - írta meg a Magyar Nemzet. 

A választás számunkra nagyon egyértelmű. Ha becsüljük a békét és a szabadságot, ha szeretjük a hazánkat, akkor Kamala Harris ellen kell szavaznunk ezen a választáson, november 5-én, és Donald Trumpra kell voksolni

– fogalmazott.

Kamala Harrist megszégyenítette

Gabbard még a demokraták egyik elnökjelöltjeként indult a 2020-as elnökválasztáson, az előválasztási vitasorozat egyik emlékezetes pillanata volt, amikor a szintén elnökjelölti aspiránsként induló Kamala Harrist gyakorlatilag megsemmisítette az egyik vitán. Felelevenítette, hogy Harris kaliforniai főügyészként visszatartott olyan bizonyítékokat, amelyek egy ártatlanul halálra ítélt embert embert szabadított volna ki a halálsorból, egészen addig, amíg a bíróságok nem kényszerítették erre. Embereket tartott börtönben a büntetésükön túl, hogy olcsó munkaerőnek használja őket Kalifornia állam, mondta, és azt is felidézte, hogy több mint 1500 embert juttatott börtönbe marihuána miatt, majd nevetgélt rajta, amikor megkérdezték tőle, hogy szívott-e valaha is marihuánát. Harris érdemben nem tudott reagálni Gabbardra, általánosságokat puffogtatva védte magát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!