Újabb háborús fordulat: még egy orosz térségbe törhetnek be az ukránok

Vágólapra másolva!
Az orosz hadseregnek még nem sikerült megállítani az ukrán előrenyomulást Kurszk térségben, most pedig arról érkeznek jelentések, hogy Belgorodba is betörhetnek az ukránok.
Vágólapra másolva!

A Lenta arról ír, hogy Belgorod térségben, Nehotejevka közelében orosz határőrök csaptak össze az ukrán hadsereggel. Egyes értesülések szerint az ukránok nyolc páncélozott járművel és hatvan katonával, míg mások kétszázról írnak. 

A Mash úgy tudja, hogy egy másik határátkelőt is megtámadtak az ukránok, összesen 300 katonával próbálnak áttörni Sebekinonál. 

 

Eközben Kurszkban továbbra sem sikerült megállítani az ukrán előrenyomulást. A harcok már három hete zajlanak, Moszkva pedig továbbra sem akarja a frontról visszahívni a csapatai egy részét annak érdekében, hogy kiűzzék az ukránokat a térségből. Ennek ellenére különböző források szerint minimális csapatmozgás mégis történt, ez viszont egyelőre nem tűnik elegendőnek. 

Vjacseszlav Gladkov, a belgorodi térség kormányzója arról tájékoztatott, hogy a helyzet továbbra is nehéz, de jelenleg kezelhető. Arra kérte a lakosokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat és csak a hivatalos csatornákról érkező hírekre figyeljenek. 

Az ukrán Strana később arról írt, hogy a Nehotejevkánál áttörést megkísérlő ukrán csapatok visszavonultak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!