A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Itt az ukrán beismerés a front valódi állásáról

Vágólapra másolva!
Az orosz hadsereg a Donyeck megyei Pokrovszk közelében húzódó frontvonalra összpontosítja erőit - közölte csütörtökön Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka Facebook-bejegyzésében, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett.
Vágólapra másolva!

Szirszkij, miután helyzetfelmérés céljából látogatást tett az utóbbi napokban a frontvonalakon, megjegyezte, hogy különböző intenzitással, de az arcvonal minden pontján zajlanak összecsapások. Elismerte, hogy egyes térségekben jelentős veszteségek árán, de az orosz erőknek sikerült - mint fogalmazott - kisebb sikereket elérniük.

Szavai szerint az orosz hadsereg legtapasztaltabb rohamegységeit veti be Pokrovszk térségében, hogy áttörje Zselanne, Novohrodivka és Pokrovszk vonalán az ukrán védelmet.

Beszámolt arról is, hogy heves harcok dúlnak a kupjanszki frontszakaszon is Piscsane, Sztyelmahivka és Makiivka települések mellett. Szirszkij szerint az ukrán erők "tartják állásaikat".

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, Donyeck
Ukrán katonák a CAESAR tüzérségi rendszer mellett az ukrajnai Donyecki területen, július 28-án
Fotó: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP 

   

Az ukrán főparancsnok mindemellett bonyolultnak nevezte a Sziverszk melletti frontszakaszon kialakult helyzetet, mondván az orosz erők folyamatosan tüzérségi csapásokat és rohamokat hajtanak végre, de - mint mondta - sikertelenül.

 Szintén heves összecsapásokról számolt be a donyecki Csasziv Jar és Nyu Jork falu, valamint a harkovi Hluboke és Vovcsanszk térségéből.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!