Brazíliában elvállalt egy televíziós vitát egy agresszív baloldali politikus, eltörte vitaellenfele bordáját egy székkel

Vágólapra másolva!
Komoly incidens miatt idő előtt ért véget vasárnap egy televíziós vita, miután a szocialista José Luiz Datena a botrányaival való szembesítést követően dühében megragadott egy széket majd nekitámadt az ellenfelére. Tettének az lett a következménye, hogy eltörte a rivális jelölt bordáját.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este megtartottak Brazíliában egy polgármesterjelölti vitát, a televíziós vita két szereplője a Brazil Szociáldemokrácia Pártját (PSDB) képviselő Datena és a konzervatív Brazil Munkahelyi Megújulás Párt (PRTB) jelöltje, Pablo Marçal volt. 

A televíziós vita főszereplője, a baloldali Datena
José Luiz Datena agresszív viselkedést tanúsított a televíziós vita során
Fotó: Brazil Photo Press via AFP

 

Mindkét jelöltje az a közös célja, hogy az október 6-i önkormányzati választáson megszerezzék São Paulo polgármesteri székét, álláspontjukat pedig egy vita keretében ütköztethették melyet a brazil közszolgálati televízió is élőben közvetített. 

Az adok-kapok során a felek egymás sértegetésébe merültek, repkedtek egymás irányába a személyeskedések. Míg Marçal bohóckodással vádolta meg ellenfelét, addig a baloldali politikus "kis gengszternek" bélyegezte riválisát. A konzervatív politikus még a Datena elleni szexuális zaklatási vádakat is felelevenítette, amelyek még 2019-ben kerültek napvilágra. 

A tudósítás szerint a kettejük konfliktusa akkor mérgesedett el, amikor Marçal felhozta a korábbi vitájukat, melyen állítólag a baloldali politikus bántalmazni akarta őt. 

 „Te egy 'szemétláda' vagy. A napokban azért jöttél vitázni velem, hogy megpofozz engem, amit meg is akartál tenni. Még ehhez sem vagy elég férfi”.

- szúrt oda a konzervatív politikus. 

Datena idege eddig bírhatták, hiszen ennél a pontnál elszakadt nála a cérna, a hallottakra válaszul 

felkapott egy széket, és megtámadta a vitaellenfelét. 

- írta meg a Breitbart.

A vita moderátora itt döbbenetében előbb azonnali reklámszünetet rendelt el, majd kizárta Datenát a vitából. Az esetet utólag „a brazil televíziózás történetének egyik legkellemetlenebb jelenetének” nevezte.

Marçalt azonnal a Sírio-Libanês kórházba szállították egy orvosi vizsgálatra. Kiderült, hogy az incidens során eltört a bordája és kificamodott az ujja. Ügyvédje feljelentést tett Marçal nevében Datena ellen testi sértés és rágalmazás miatt.

A baloldali politikus egy interjúban elárulta, hogy 

tettét nem bánta meg, az esettel kapcsolatban azt állította, hogy a vita bizonyos pontjánál „elvesztette az önuralmát”. 

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ő nem szándékozik visszalépni a jelöltségtől a polgármesteri pozícióért, bár a jövője a szocialista párton múlik.

 

A televíziós vita során kirobbant verekedésről elkészült videót itt megtekintheti

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!