Meghibásodott egy utasszállító az Egyesült Államokban, rosszul lettek

Vágólapra másolva!
A Szövetségi Légügyi Hivatal vizsgálatot folytat, miután a Delta Air Lines egyik járata vasárnap reggel kényszerleszállást hajtott végre nyomáscsökkentési probléma miatt, aminek következtében legalább 10 ember orvosi ellátásra szorult.
Vágólapra másolva!

A Delta 1203-as járata a Utah állambeli Salt Lake Cityből az Oregon állambeli Portlandbe tartott, amikor nyomáscsökkentési probléma lépett fel, ami miatt a járat visszatért Salt Lake Citybe. 

Az ötéves Boeing 737-900ER pilótái vészhelyzetet hirdettek, és 3 ezer méter alá ereszkedtek. A flightradar24.com előzetes repülési adatai szerint a gép csak rövid ideig volt 3 ezer méter felett - számolt be a Salt Lake Tribune.

A gép helyi idő szerint reggel 8:30 körül incidens nélkül landolt.

A Delta közleményében a CBS Newsnak elmondta, hogy a mentősök a kapunál találkoztak az utasokkal, és 10 olyan személyt azonosítottak, akiknek vizsgálatra vagy kezelésre volt szükségük. A fedélzeten 140 utas tartózkodott.

Az utasokat a mentősök ellátták, majd elengedték, de a repülőtér tisztviselői szerint néhányan úgy döntöttek, hogy kórházba mennek további kezelésre. A légitársaság a CBS Newsnak elmondta, hogy felajánlotta, hogy fedezi a szállítási költségeket.

„Őszintén elnézést kérünk ügyfeleinktől a 1203-as járaton szeptember 15-én tapasztaltakért” - áll a Delta CBS Newshoz eljuttatott közleményében. A légitársaság szerint a gépet szeptember 15-én reggel kivonták a forgalomból, és szeptember 16-án állt újra szolgálatba, miután a technikusok megoldották a nyomáscsökkentési problémát - írja a Newser.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!