Vágólapra másolva!
Egyetlen egyszer, de pont a legjobbkor vezetett két góllal a DVSC-Valdor női kézilabdacsapata a Bayer Leverkusen elleni Kupagyőztesek Európa-kupája összecsapáson, így 25-23-as sikerrel várhatja a jövő szombati, németországi visszavágót.

Vászi Sándor már napokkal a találkozó előtt azt ecsetelte: öt-hatgólos sikerre lenne szükség ahhoz, hogy csapata, a DVSC-Valdor nyugodtan várhassa a jövő szombati visszavágót. Vászi úgy vélte, ha nem szednek össze túl sok kiállítást, és sikerült felvenni a németek stílusát, akkor talán sikerülhet valamennyi előnyt szerezni.

A találkozót már egy rekord előzte meg: az utóbbi években soha nem sikerült megtölteni a Hódos Sportcsarnokot, most viszont 2500 fanatikus Loki-hívő ült a lelátón, káprázatos kupahangulatot varázsolva. A nagy hangzavar sajnos azonban nem az ellenfelet zavarta meg. A tizennégy csapatos Bundesliga kilencedik helyén álló Bayer Leverkusen remekül kezdte a találkozót, a debreceniek talán túlzottan is tisztelték az ellenfelet, ahol olyan válogatott játékosok szerepeltek, mint az osztrákok legnagyobb tehetsége, Stephanie Offenböck vagy a csehek balszélsője, Petra Cumplova. Mindenesetre az első Loki-gólra több mint hét percet kellett várni, akkor (már túl egy kihagyott hétméteresen) 0-3-nál Buglyó volt eredményes.

A szegény embert azonban az ág is húzza: a rendkívül megilletődött csapat alig tíz perc elteltével elveszette egyik legjobbját, Rácz Emesét. Az ifjúsági válogatott kézilabdázó egy rossz fordulásnál megsérült, bal lába letapadt, úgy kellett letámogatni a pályáról. A kemény német védekezéshez persze hozzájárult a Debrecen gyámoltalan, sematikus támadójátéka is. A mozgékony hatos fal megoldhatatlan feladat elé állította Szűcséket. A tizenötödik percben még mindig csupán harmadik gólját szerezte a Loki, és az egész játékrészben futott az eredmény után: nem csoda, hogy harminc perc után 10-9-es előnnyel a Leverkusen mehetett pihenni.

A második játékrészben tizenhat percnek kellett eltelnie, hogy végre úgy istenigazából ünnepelhessen a szurkolótábor. A negyvenhatodik percben Nyilas találatával már a hazaiaknál volt az előny. Öt perccel a vége előtt még a vereség képe lebegett a lányok szeme előtt, hiszen 23-21-re a német együttes vezetett, ám ekkor hirtelen sikerült több akciót is pontosan befejezni, bejöttek a letámadások és Buglyó három góljának köszönhetően 24-23-ra már a DVSC-nél volt az előny. Az utolsó másodpercekben Szász remekül védett, az ellentámadásból pedig egy szabaddobás variációt Szűcs eredményesen fejezett be. Ezzel a hazai csapat a mérkőzésen először, de legjobbkor szerzett kétgólos előnyt, kérdés, a 25-23-as siker mire lesz elegendő a jövő szombati visszavágón.

Váczi Sándor, a csapat vezetőedzője: "Rácz kiválása érzékenyen érintett bennünket, ezzel főleg támadásvariációinkat nem tudtuk megvalósítani, de lyukas lett a védelmünk is. Most még örülünk, remélem, szombat után is lesz erre okunk."

Buglyó Olívia, a DVSC legeredményesebb játékosa: "Az első félidőben jól védekeztünk, de a támadásban sok volt a hiba. Ha jobban játszunk, akkor több góllal is nyerhettünk volna. Nagyon idegesek voltunk."

DVSC Valdor - Bayer Leverkusen 25-23 (9-10)
Debrecen, 2500 néző
vezette: Carligeanu, Bejinariu (románok)
A magyarok gólszerzői: Buglyó 7, Szűcs 6, Galai 4/4, Ovtus 3, Nyilas 3, Kocsik 2
Hetesek: 5/4, illetve 2/1
Kiállítások: 4, ill. 6 perc

További eredmények, KEK, 4. forduló
Handball Club "Lada Togliatti" (orosz) - ZRK Knjaz Milos (jugoszláv) 27-20
Szpartak Kijev (ukrán) - Oltchim Valcea (román) 23-34
Alsa Elda Prestigio (spanyol) - Omni sportverenigung Hellas (görög) 26-15
ZRK Koka Varazdin (horvát) - TMO SC Ankara (török) 22-21
ASPTT Metz (francia) - Horsens HK (dán) 24-17 (13-10)
HC Messana (olasz) - Nordstrand 2000 Oslo (norvég) 22-43 és 25-39 (Továbbjutott: a Nordstrand 82-47-tel)

Korábban:

Szrnka megmentette a Dunaferrt

Pincési László

Mindent egy helyen az Eb-ről