Vágólapra másolva!
Tegnap az Alba Volán győzelmével ért véget a jégkorongbajnoki döntő első mérkőzése. A találkozót egyetlen televízió-csatorna sem közvetítette, s nem lesznek ott a kamerák a finálé többi találkozóján sem.

A mostani jégkorongidényben már tizennégy mérkőzést közvetített a Magyar Televízió, s időnként bizony nem túl színvonalas meccsek is adásba kerültek, a tegnap kezdődött döntő, az egyetlen igazán értékelhető hazai párharc azonban nem szerepel egyik csatorna műsorán sem. Kovács Zoltán, a hokiszövetség főtitkára szerint két csatorna harcának lettek az áldozatai. Eddig az MTV adta rendszeresen a honi jégkorongmérkőzéseket, viszont a magyarországi, Divízió I-es világbajnokság közvetítési jogát a Sport1 csatorna szerezte meg, s ez a feszültség forrása.

A főtitkár az MTV Telesport szerkesztőségétől február 5-ei keltezéssel még olyan levelet kapott, amelyben részletesen szerepelt, hogy az Alba Volán-FeVita és a Dunaferr négy győzelemig tartó párharcából melyik négy találkozó kerül biztosan képernyőre, s két további összecsapás sugárzására is lehetőség lett volna. Hirtelen azonban a tervezett hat meccsből nulla lett. A főtitkár megkereste az ügyben Mendreczky Károlyt, az MTV Rt. elnökét és Nyári Zsoltot, a Telesport megbízott főszerkesztőjét, de nem sikerült kiharcolnia a közvetítést.

Nyári Zsolt érdeklődésünkre elmondta, hogy az MTV a szerződéses kötelezettségét már túl is teljesítette, s mivel az évad legnagyobb hazai jégkorongrendezvényét a Sport1 sugározza, a közszolgálati tévé nem közvetíti a bajnoki döntőt. "A magyar bajnokság csúcseseményét átengedjük a vb jogtulajdonosának" - mondta a főszerkesztő ", hogy fel tudja vezetni a saját versenyét, az ő érdeke, hogy magához vonzza a hokiszurkolókat."

Anyagi veszteség nem éri a szövetséget a közvetítés elmaradásával, mivel a televízió reklámidővel fizetett a sugárzási jogért, s ezt általában csak saját szponzoraik kiszolgálására tudták kihasználni a klubok. A szurkolók meg ne akarják a fotelből nézni kedvenc sportágukat.

Erdei Tamás

Ajánlat:

Előny az Alba Volánnál

Korábban:

Az Alba Volán kezdi otthon a finálét

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!