Lusta asszony rétese, avagy pár perc alatt összedobható körtés kedvencünk - videó

Vágólapra másolva!
Ha gyorsan elkészíthető, extrán finom körtés desszertet keres valaki, szezonális kedvencünket jó szívvel ajánljuk!
Vágólapra másolva!

Itt a körteszezon, és ez süteményért kiált! Készíthetünk körtés kekszes édességetcamembert-tel és körtével töltött leveles tésztát de akár körtés gyömbéres smoothie-t is. Ha villámgyors desszertre vágyik valaki, akkor pedig az alábbi receptet javasoljuk.

lustaasszonyrétese
Lusta asszony rétese
Fotó: Mindmegette

Így készül a lusta asszony körtés rétes a Mindmegette útmutatása szerint:

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg kristálycukor

1 csom sütőpor

10 dkg vaj

50 dkg túró

5 db körte

4 db tojás

5 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és a sütőport elkeverjük. A vaj felével egy magasabb falú kis tepsit alaposan kikenünk és a lisztes keverék felét beleszórjuk. Erre rámorzsoljuk a túrót, majd megszórjuk a megtisztított, apróra vágott körtével. A lisztes keverék másik felével betakarjuk. A tojásokat egy villával habosra keverjük, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és alaposan elkeverjük. A tejes keveréket ráöntjük a tésztára, ügyelve, hogy mindenhová jusson. A maradék vajat a tetejére csipkedjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

@mindmegette.hu Mennyei sütemény, ami kevés munkával elkészül. A lusta asszony rétese nem véletlenül olyan népszerű, hiszen külön keverőtálra sincs szükség, az alapanyagokat egy tepsiben halmozzuk egymásra. A végeredmény magáért beszél. Mi most körtével gazdagítottuk ezt a finom desszertet, aminek a receptjét videón mutatjuk. #lustaasszony #rétes #gyorsrecept #sütemény #édesség #desszert #körte #körtés #mindmegette #recept ♬ eredeti hang – Mindmegette.hu - Mindmegette.hu

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!