A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Amióta jégkorong van Székesfehérvárott, azt mondják, az idei Alba Volán minden idők legerősebb csapata a városban, ám mégsem sikerült megnyernie a bajnokságot. Pedig a szakemberek is toronymagas esélyesként emlegették a fehérváriakat. Így aztán, a bánaton túl, változtatás igénye jellemzi a közhangulatot.

Csalódás üli meg a lelkeket fehérvári hokikörökben, hogy elment a bajnoki cím, s Ocskay Gábor, az Alba Volán klubigazgatója szerint nagy-nagy változások várhatók. Először is szigorú önvizsgálat következik, hogy kiderüljön, ki mindenki okolható a kudarcért. Ocskay szerint a szakosztályvezetés, az edző és a játékosok mindenképpen "benne vannak", persze más-más mértékben.

"Én is hibás vagyok" - mondta Ocskay ", mert nem formáltam határozottabban véleményt, amikor a rájátszásos döntőn láttam, hogy egyes játékosok nem tesznek meg mindent a sikerért."

És az igazgató neveket is említett. Azt mondta, hogy a szlovák kapus, Mega nem tudott semmi pluszt hozzátenni a játékhoz, s a cseh élvonalat is megjárt légiós, Holsan sem hozta azt a formát, amit joggal vártak tőle. Valahogy úgy volt a csapat a bajnokság során, hogyha az első sor Ocskay, Palkovics, Kovács csatárhármasa hozta magát, akkor minden jól ment, ha viszont nem, akkor akadozott a gépezet.

Ocskay szerint Jan Jasko edző pedig a formaidőzítésben hibázott, s ez sokat rontott a csapat összteljesítményén.

A bajnoki cím tehát elúszott, sőt a Magyar Kupa is a dunaújvárosiak vitrinjét díszíti. A játékosok még nemigen tudják, ám néhányuk az elvesztett döntő miatt búcsút inthet az áprilisi, hazai rendezésű világbajnokságnak. A keretszűkítésnél ugyanis a szövetségi kapitány figyelembe veszi, melyik csapat lett a bajnok, s melyik a második.

Ocskay viszont megerősítette, hogy az Alba Volánnál nincs edzőkérdés, szeretnék, ha Jan Jasko továbbra is náluk maradna. Ám hogy a játékosok közül kikkel szerződnek, az még kérdés. Hiszen úgy tartják, egy szerződés nem csupán a klubra, a hokisokra is kötelezettségeket ró, s mintha néhányan ezt időnként elfelejtenék.

Burkovits Ferenc

Korábban:

A Dunaferr nyerte a jégkorong-bajnokságot

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!