A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Mikor verje meg az egész NHL-szezonban csak szenvedő Washington Capitals a bajnok Coloradót, ha nem pár órával azt követően, hogy elcserélte talán legjobb játékosát, Adam Oates-t három draftjogra, meg egy alsóbb ligás kapusra? Márpedig ez történt, ráadásul úgy, hogy a fővárosiak gólt sem kaptak, mert Olaf Kölzig kivédte Joe Sakicék szemét. Ezzel a 3-0-s sikerrel a Capitals még mindig reményeket táplálhat a playoffba jutást illetően.

"Ollie" mind a 21 lövést hárította, ebben a szezonban ez volt az ötödik, NHL-karrierje során a 26. kapott gól nélküli mérkőzése. Peter Bondra góllal és gólpasszal, az idény végére belelendült Jaromir Jagr gólpasszal segítette a fővárosiakat.

Az NHL asszisztlistáját vezető Adam Oates-on kívül más nagyágyúkat is elcseréltek a határidő lejárta előtti utolsó pillanatokban.

A Pittsburgh Penguins - amelyet 12 év után először fenyeget az a veszély, hogy nem jut be a playoffba - Darius Kasparaitist, a litván nemzetiségű, de orosz válogatott kőkemény bekket (aki valóságos intézménynek számított a Mellon Arenában, még uborkamárkát is neveztek el róla az Ohio-parti városban) Denverbe küldte a finn Ville Nieminenért és Rick Berryért, a csatár Stephane Richer-t pedig New Jersey-be egy draftjogért. (Némi meglepetésre viszont Robert Langot megtartotta.)

A New Jersey elengedte Jason Arnottot (a híres első sor centerét) és Randy Mckay-t Dallasba cserébe az olimpiai bajnoki Joe Nieuwendykért és Jamie Langenbrunnerért, s még egy draftjogot is adott értük. A Rangers - egy nappal azután, hogy megszerezte Miamiból Pavel Burét - elcserélte fiatal csatárát, Mike Yorkot, továbbá egy negyedik körös draftjogot az olimpiai bajnok hátvédért, Tom Potiért és a csatár Rem Murray-ért (mindkettő Edmonton).

És akkor most vissza jégre. Az Anaheim Mighty Ducks a szezon egyik szenzációját okozta azzal, hogy 2-1-re győzött a Joe Louis Arenában, az alapszakasz szinte biztos győztese, a Detroit ellen. Mindkét vendéggólt Paul Kariya, az olimpiai bajnok kanadai válogatott csodacsatára ütötte, a hazaiaktól Brett Hull volt eredményes. A 37 éves Hull 25. gólját szerezte az évadban, összesítésben 674-nél tart, az aktív játékosok közül senki nem szerzett ennyit. Az 1987-1988-as évad óta mindig elérte legalább a 25 gólt, leszámítva az 1999-2000-es idényt (24). A Hatalmas Kacsák történetük során 18-szor látogattak a Joe Louis Arenába, s csak másodszor sikerült győzniük.

Eredmények:
Boston Bruins - Phoenix Coyotes 4-2
gól:
Gill, Lapointe, Murray, Zamuner, ill. Johnson, Simpson

Buffalo Sabres - Ottawa Senators 5-1
gól:
Brown, Campbell, Gratton, Satan, Kotalik, ill. Alfredsson

New York Rangers - Vancouver Canucks 1-3
gól:
P. Bure, ill. Bertuzzi

Detroit Red Wings - Anaheim Mighty Ducks 1-2
gól:
Hull, ill. Kariya 2

Toronto Maple Leafs - New York Islanders 3-2
gól:
Cross, Green, Sundin, ill. Jonsson, Yashin

St. Louis Blues - Nashville Predators 5-1
gól:
Demitra, Mellanby, Pronger, Stillman, Ferraro, ill. Orszagh

Colorado Avalanche - Washington Wizards 0-3
gól:
Bondra, Goncsar, Nikolisin

Ch. Gáll András

Korábban:

Bure a Rangersnél

Fórum:

NHL, de főleg Capitals

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!