Vágólapra másolva!
Kisorsolták az európai kézilabdakupák döntőinek menetrendjét. A Bajnokok Ligájában a Fotex KC Veszprém hazai pályán kezdi a finálét, azaz az ünneplés biztosan Magdeburgban lesz, csak azt nem tudni, ki örülhet majd.

Megoszlottak a vélemények már a férfikézilabda-Bajnokok Ligája elődöntője előtt is, hogy szerencsés-e, ha a Fotex KC Veszprémnek hazai pályán kell kezdenie a spanyol Portland San Antonio elleni párharcot. Akkor nem azoknak lett igazuk, akik rossznak tartották a veszprémi rajtot. Most ismét idegenben játssza majd a Magdeburg elleni döntőt a magyar bajnok - derült ki az európai szövetségben tartott sorsoláson.

A játékosok többsége már talán kabalából is úgy vélekedett, a hazai környezetben még a minden kezdet nehéz örök igazság is helyesbítésre szorul. Kétségtelen, hogy a Pamplona ellen gyakorlatilag az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás, s ha a német bajnok ellen is hasonló mértékű előnyt gyűjtene a Fotex, nyugodtabban utazhatna a visszavágóra. A két csapat a csoportmeccsek során már találkozott, akkor is először Veszprémben játszottak, s ott 24-20-as hazai siker született, Magdeburgban - igaz, már egy tét nélküli összecsapáson - 25-22-re a németek győztek.

Az már eldőlt, hogy a veszprémi találkozót április 21-én délután játsszák, a kezdési időpont a tévéközvetítésről folyó tárgyalások miatt még nincs meg, s a következő hétvégére kiírt visszavágóról sem született döntés, mivel a Magdeburg hazai kötelezettségeivel birkózik: szombaton a német kupa döntőjében lép pályára.

"A játékosokkal ellentétben én jobban örültem volna, ha Veszprémben van a második mérkőzés, mert mégiscsak jobb, ha otthonában koronázzák meg a győztes csapatot" - mondta Hunyadfalvy Ákos, a klub elnöke. Mint megtudtuk, a veszprémiek már túlteljesítették a terveket, eredetileg a négy közé jutásban reménykedtek az egyesület vezetői, így a döntőbe kerülésért extraprémiumot vehetnek fel a játékosok - a kupa elnyerésének jutalmáról csak a héten határoz a vezetőség.

Fizetni pedig lesz miből, mert először fordul elő, hogy jelentős nyereséggel zárja a Fotex a kupaszereplést. Eddig csak vitték a pénzt a nemzetközi mérkőzések, hiszen csupán az utazási költségek milliókra rúgnak. Idén először azonban pénzdíjas a Bajnokok Ligája, s a veszprémiek legutóbb a döntőbe jutással hatvanezer eurót kerestek, összesen pedig 118 500 euróval, azaz majdnem harmincmillió forinttal gazdagodott a kassza. Az elnök szerint ez a pénz - megfejelve a telt házas kupameccsek jegybevételével és a reklámjogok értékesítéséből befolyó összeggel - már tekintélyes részt tesz ki a klub költségvetésében.

A döntő megnyeréséért már nem jár külön pénz az európai szövetségtől, de ezt aligha bánná bárki is Veszprémben.

Erdei Tamás

Korábban:

Hazai pályán kezd a Fotex

Fórum:

Mindent egy helyen az Eb-ről