A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Szeged ötgólos győzelmet aratott a Dunaferr ellen a férfikézilabda-NB I rájátszásában.

Férfikézilabda-NB I, rájátszás az 1-6. helyért:
Pick Szeged - Dunaferr 28-23 (15-9)
Szeged, 3500 néző
vezette: Kékes Cs. Kékes P.
Szeged: IVANOV - Berta 2, BÉCSI 6, EKLEMOVIC 7, MEZEI 5, Bajusz 3/3, MATIC 4. Csere: FEKETE (kapus), Doros, Buday 1, Illyés, Laluska. Edző: Dragan Djukic
Dunaferr: Szatmári - KERTÉSZ 6/1, Marcinkevicius 1, Rosta 3, Décsi 3, Kemény, Bene 1. Csere: Stohl (kapus), Kuzmicsov, MOHÁCSI 4/1, Mocsai 3/1, Törő 2, CSÁSZÁR. Edző: Imre Vilmos
kiállítások: 10 ill. 8 perc
hétméteresek: 5/3 ill. 6/3

Óriási várakozás előzte meg a meccset, hiszen a Pick Szeged október hatodika óta nem nyert rangadót, akkor éppen az újvárosiakat győzte le 32-23-ra, ideiglenes otthonában, a jégstadionban. Ráadásul a meccs előtt a szegedi kosaras lányok, óriási meglepetésre hosszabbításban legyőzték a sokkal esélyesebb Diósgyőrt, jó alaphangot adva ezzel a szuperrangadónak.

A tizennyolcadik percig fej-fej mellett haladt a két gárda, két góllal is csak átmenetileg vezetett a Pick. Ekkor megsérült a vendégek elsőszámú irányítója, Szergej Kuzmicsov, aki már vissza sem tudott jönni a pályára. Ez kizökkentette a vendégeket a ritmusukból és Bécsi, Matic valamint az extraklasszis teljesítményt nyújtó Eklemovic találatával négy góllal megugrott a Szeged.

Imre Vilmos mindent megpróbált, cserélgette a kapusait, de az egyre jobban lendületbe jövő hazaiak ellen ez sem segített. A szünet után, elsősorban Kertész Balázs nagyszerű játékával, felzárkózott a Dunaferr, de 18-15-nél Djukic mester időt kért, s visszaállt a 4-5 gólos Pick előny. Bécsi hosszú szünet után megmutatta, hogy miért is igazolták Szegedre, Eklemovic pedig nem csak gólokat lőtt, hanem zseniális gólpasszokat adott a válogatott formában játszó beállósának, Mezei Richárdnak. Elnézve a válogatottak játékát, kellemes gondjai lesznek a jugók elleni felkészülési meccseken Skaliczki Lászlónak.

A találkozó a vereség ellenére hozott biztató momentumot a vendégek számára is. A kényszerből pályára küldött Császár Gábor személyében nagyon tehetséges fiatalt avattak. És ha ehhez hozzátesszük, a már nem újonc kategóriájú, de még ifikorú Törő Szabolcs jó játékát, nincs miért keseregni az újvárosiaknak. A halás publikum a találkozó után öt percig "pacsizott" az övéivel. Ilyen játékkal, a Fotex is verhető.

Dragan Djukic: "Nagyon fontos és nagyon édes ez a győzelem, amit egy ideges hangulatú, feszült meccsen szereztünk egy jó Dunaferr ellen. Ilyen játékkal bízhatunk a második helyezésben."

Imre Vilmos: "Húsz percig egyenrangúak voltunk, de Kuzmicsov kiválásával megcsappantak az esélyeink. Gratulálok a Szegednek, ma ennyivel jobb volt nálunk. Örülök, hogy Császár Gábor személyében egy nagyon tehetséges fiatalt mutathattunk meg a TV nyilvánosságának."

Barok István

Ajánlat:

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!