Vágólapra másolva!
Mocsai Lajos, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő, húszfős keretét a december 6. és 15. között sorra kerülő Európa-bajnokságra. Dániába összesen 16 játékos utazik majd.

Gondot okozhat a szakvezetőnek, hogy Gunnar Prokop, a Hypo Niederösterreich menedzsere nem engedi el idejében Balogh Beatrixot, pedig a kikérőt jókor megkapta. A magyar szövetség megtette a szükséges intézkedéseket, jelezte az EHF-nek az esetet.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A keret hétfőn találkozik Tatán, majd csütörtökön Székesfehérvárott (kezdés 18 ó), pénteken Győrben (18), szombaton (16) Móron is megmérkőzik Horvátországgal. Az együttes november 18-án utazik Franciaországba, és másnap Bayonne-ban, 20-án pedig Bordeaux-ban találkozik a házigazdák legjobbjaival. Ezután következik a párizsi négyes torna: 22-én Spanyolország (18), 23-án Jugoszlávia (15), 24-én pedig Franciaország (17) az ellenfél.

Egynapi itthon tartózkodást követően Kijev lesz az Eb előtti mérkőzéssorozat újabb állomása, az itt sorra kerülő Turcsin-kupának még nincs pontosított programja. A címvédő Mocsai-csapat december 5-én repül Aarhusba, az Eb csoportmérkőzéseinek színhelyére.

A keret:
kapusok: Pálinger (Dunaferr), Sugár (FTC)
mezőnyjátékosok: Ferling, Pigniczki, Szrnka (Dunaferr), Mehlmann, Görbicz, Lovász, Kindl, Vérten (Győr), Németh, Tóth M., Kulcsár (Cornexi), Kirsner, Tóth T., Pádár I., Farkas, Siti E. (FTC), Asztalos (Hódmezővásárhely), Balogh B. (Hypo Niederösterreich)

Mindent egy helyen az Eb-ről