Vágólapra másolva!
Munkába állt a GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapatánál Natalia Hejková, az új szakvezető. A pályafutása során korábban a Ruzomberok csapatával két Euroliga-elsőséget szerző szakember kedd este tartotta első edzését Sopronban.

- Az utóbbi időszakban többször is feltűnt Sopronban, a GYSEV meccsein. Milyen benyomásokat szerzett?
- Láttam a Brno elleni soproni Euroliga-negyeddöntőt és a Pécs elleni hazai bajnokit. Úgy érzem, fizikálisan, erőnlétileg elég nagy problémák vannak, és elsősorban emiatt nem tudott igazán csapatként játszani a sok neves, kitűnő kosaras.

- Az erőnlétet "rendbe rakni" viszont nem nagyon lesz módja, hiszen jövő kedden már a négy közé jutásért játszik a csapat...
- Különös a helyzet, bizonyos fokig speciális munkát kell végeznünk. Nehéz fizikálisan előrelépni úgy, hogy ez ne menjen a játékosok teljesítményének a rovására.

- Mennyire ismeri a magyar mezőnyt?
- Nem nagyon! A Szolnokról - amellyel a négy közé jutásért játszunk - még szinte semmit nem tudok, fel kell térképezni a napokban. Ha túljutunk rajtuk, akkor a PVSK-val játszhatunk, őket már jól ismerem.

Az alapszakasz végeredménye/sport/csapat/kosarlabda/20030215anoikosarlabdanb.htmlMagyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842Tippelj!http://www.tippelj.hu

- Új csapata játékosai közül kiket ismer régebbről?
- Az előző évadban együtt dolgoztam Rózsahegyen Alessandrával és Bogojeviccsel. Balogh Juditot elég régről ismerem, hiszen Rózsahegyen a kezdeti időkben elég sokat jártunk Budapestre, és játszottunk a BEAC csapatával, amelyben akkor már játszott Balogh. Egészen más jellegű az ismeretségem Jana Lichnerovával, akit egészen pici kislány kora óta ismerek, hiszen az édesanyjával együtt kosaraztam.

Botár László

Mindent egy helyen az Eb-ről