A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Magabiztos, 13-5-ös győzelmet aratott a magyar vízilabda-váloga- tott Szlovákia ellen a barcelonai világbajnokság negyeddöntőjében, így Kemény Dénes együttese csütörtökön a görögök ellen már a döntőbe jutásért küzdhet. Mivel a világbajnokság első három helyezettje kvalifikálja magát az olimpiára, a gárda már készülhet Athénra, hiszen Görögország házigazdaként biztos résztvevők.

Eredmény, negyeddöntő:
Magyarország - Szlovákia 13-5 (5-0, 1-1, 2-1, 5-3)
gól:
Vári 2, Kiss G. 2, Biros 2, Kásás 2, Madaras, Benedek, Varga T., Molnár T., Fodor, illetve Baco 3, Hruska, Mravik

A találkozó előtt már világos volt: a szlovákok nemcsak vb-, hanem a magyarok elleni sikereknek is híján vannak, hiszen az eddig lejátszott 21 meccsből éppen 21-en diadalmaskodott a Kemény Dénes, illetve elődei irányította gárda.

Ennek jegyében villámgyors, emberelőnyös Madaras-góllal indult a találkozó, s jellemző a magyar fölényre, hogy 5-0-ás vezetés után csak a 2. negyedben született meg az első szlovák találat. A második hét percben jobbára álmos játszadozás folyt, látszott: mindenki tisztában van vele, hogy ez a mérkőzés eldőlt.

A harmadik negyed kezdetén az jelentette a változatosságot, hogy a kapuba az amúgy ismét kiválóan védő Szécsi helyére a vb-újonc, s még mindig frissen honosítottnak számító Gergely István állt be. A csere különleges érdekességét pedig az adta, hogy a komáromi
születésű, és szlovákból lett magyar állampolgár Gergely egykori övéi - köztük a változatlanul a szlovák válogatottat erősítő öccse, Gergely Mihály - ellen bizonyíthatott. Akadt is egy családias pillanat: másodpercekkel a vége előtt az ifjabbik Gergely lőtt, a testvére pedig hárított.

A záró játékrészben a továbbra is békés mederben, azaz medencében zajló meccs feljegyzésre érdemes momentuma az volt, hogy az addigi nyolc találaton osztozó nyolcak közül a büntetőt értékesítő Kiss Gergely előlépett duplázóvá, majd követte őt e tekintetben Biros, Kásás és Vári is, a vége pedig 13-5 lett.

Egy nap pihenő után csütörtökön már a legjobb négy között - a legutolsó hír szerint 21 órától - Görögország válogatottja következik.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Nagyon örülök az eredménynek és a négy közé jutásnak, de természetesen a helyén kezeljük ezt a sikert. A mérkőzés az első negyed után már könnyű volt, elsősorban azért, mert a szlovákok lélekben már feladták a harcot. A három napos szünet okozta kiesést ezzel a meccsel pótoltuk, ráadásul most egy kicsit pihenhettek azok, akikre a következő találkozókon nagyobb feladat vár."

Eredmények,
negyeddöntő
Görögország - Egyesült Államok 4-2

a 9-12. helyért:
Horvátország - Németország 7-3
Oroszország - Románia 9-6

a 13. helyért: Brazília-Kanada 6-5

a 15. helyért: Japán-Kína 10-9

Megváltozott a magyar nőivízilabda-válogatott legközelebbi mérkőzésének kezdési időpontja: az eredetileg szerda negyed 2-re kiírt összecsapást, a szervezők előrehozták. Így Ausztrália ellen pontosan déli 12 órakor száll vízbe a Faragó-csapat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!