A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Felettébb kedvező sajtóvisszhangra talált Kemény Dénes szakmai útja, amelyet az elmúlt hetekben Új-Zélandon, majd Ausztráliában tett: a magyar férfiválogatott előadókörúton járt sikerkapitányát mindkét országban a világ legjobb pólóedzőjeként fogadták.

A folyamatos eredményességnek szóló minősítés visszaköszönt az új-zélandi internetes újság, a szakvezetőt külön is meginterjúvoló waterpolo.co.nz honlapján ugyanúgy, mint az ausztrálok hivatalos sportági publikációjában, a Top Cornerben. A szerzők egyformán azt emelték ki méltatásukban, hogy Kemény Dénes vezetése alatt 1997 eleje óta a magyar pólóválogatott minden fontos trófeát elhódított, ami vízilabdában csak lehetséges.

Természetesen a felsorolás élére került a 2000-es és a 2004-es olimpiai bajnoki győzelem, de kellő hangsúlyt kapott, hogy a Kemény-csapat nyert világ- és Európa-bajnokságot, Világkupát, Világligát egyaránt. Azt pedig mások számára egyenesen megismételhetetlen szakmai sikersorozatnak minősítették a vendéglátók, hogy a magyar szakember irányította nemzeti együttes az elmúlt kilenc esztendő alatt 18 világversenyes fellépése közül 17-et éremmel zárt úgy, hogy a négy ezüst és a négy bronz mellé kilenc arany került a trófeagyűjteménybe.

A Top Corner kitért arra is, hogy a magyar férfiválogatott 2006-os fő céljai között szerepel az Európa-bajnoki cím visszaszerzése Szerbia-Montenegró legjobbjaitól, erre éppen a nagy rivális fővárosában, Belgrádban kínálkozik lehetőség szeptemberben. Ez lehetne a tizedik arany tíz esztendő alatt...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!