A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szombaton két mérkőzéssel megkezdődik a magyar férfi vízilabdázás 101. országos bajnoksága.

Eredetileg teljes, mind a 12 élvonalbeli csapatot a medencébe szólító nyitányt tervezett október 21-re a szövetség, ám az európai kupák közbeszóltak: az Euroliga, illetve a LEN-kupa selejtezőiben érintett gárdák - Vasas, Eger, Szeged, Újpest - e heti nemzetközi elfoglaltsága miatt négy ob I-es mérkőzés az első bajnoki fordulóból átkerült a jövő hétre. Szerdán rendezik meg a Szolnoki Főiskola VSC - TEVA-VasasPlaket, a Szeged-Beton VE - BVSC, az UTE-Óbuda-Újlak - PVSK Fűszért, csütörtökön pedig a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Neptun VSC összecsapást, így "kizárásos alapon" csak a bajnoki címvédő Honvéd és a Szentes, illetve a Ferencváros és az OSC találkozója jelenti az ob I 2006/07-es szezonjának rajtját.

Ami a lebonyolítást illeti, az alapszakaszban mindenki játszik mindenkivel oda-vissza alapon, majd következik a rájátszás jövő év májusának második felében. Az őszi idény december 13-ig tart, addig kilenc fordulót bonyolítanak le, majd január 13-án folytatódik az ob I-es küzdelemsorozat január 31-ig, amikor is - a válogatott érdekeit szem előtt tartva - leáll a bajnoki pontvadászat a március 17.-április 1. között esedékes melbourne-i világbajnokság miatt. Ezután április 7-én szállnak vízbe legközelebb a magyar klubcsapatok bajnoki forduló keretében, s az alapszakasz záróköre május 12-én lesz. A rájátszásban legtovább jutott két együttes június 9-től vív meg a bajnoki címért, s a párharc három győzelemig tart.

A 100. magyar bajnokságot a Honvéd nyerte a Vasas ellen, s több mint valószínű, hogy idén ismétlődik a helyzet, mind a párviadal főszereplőit, mind pedig a végkimenetelt illetően, legalábbis a minapi Magyar Kupa tapasztalatai azt mutatják, hogy e két gárda ismét magasan kiemelkedik a honi mezőnyből, a dominós alakulat pedig - nyolc olimpiai bajnokának is köszönhetően - veretesebb, kiforrottabb közösségnek látszik, mint a Vasas. A bronzérmet sokan előre odaadnák a legutóbb is harmadik Egernek, míg a negyedik pozíció "holtbiztos" jelöltje a Szeged. Viszont az 5-12. helyek birtokosainak sorrendjét majdhogynem képtelenség megtippelni is, mivel a derékhadat alkotó együttesek játékereje igencsak hasonló, kis túlzással: bármelyik lehet az élboly mögött ötödik éppúgy, mint utolsó is akár, bár a 12. helyezést ezúttal is nehéz lesz "elvenni" a Neptuntól.

Az első forduló programja
szombat:
Domino-BHSE - Legrand-Szentesi VK, Kőér utca 11.30
FTC-Aprilia - OSC-Opus-Via, Népliget 16 ó

szerda:
Szolnoki Főiskola VSC - TEVA-VasasPlaket 18 ó
Szeged-Beton VE - BVSC 18.30
UTE-Óbuda-Újlak - PVSK-Fűszért, Hajós uszoda 19.30

csütörtök:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Neptun VSC 19.30

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!