Vágólapra másolva!
Carlos Boozer 34 ponttal és 12 lepattanóval járult hozzá csapata, a Utah Jazz Golden State Warriors elleni idegenbeli győzelméhez az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportjának elődöntőjében zajló párharc legutóbbi mérkőzésén. A vendégcsapat már csak egy sikerre van a döntőbe kerüléstől, miként Keleten a Detroit Pistons, amely ezúttal alulmaradt Chicagóban.

Az oaklandi összecsapás annak ellenére zárult fölényes utahi sikerrel, hogy szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok, s az utolsó 12 percre még a Warriors fordult minimális, hárompontos előnnyel, és két és fél perccel a vége előtt is csupán négy pont volt a hazaiak hátránya. A hajrában azonban a vendégek elsősorban Carlos Boozernek és Derek Fishernek köszönhetően állva hagyták a Golden State-et, így azzal a tudattal készülhetnek az ötödik meccsre, hogy hazai környezetben kivívhatják a továbbjutást.

Boozer 34 ponttal és 12 lepattanóval, Fisher 21 ponttal, míg Deron Williams 20 ponttal és 13 gólpasszal zárt, a Warriorsnál ugyanakkor csak Al Harrington és Stephen Jackson volt igazán eredményes, mindkét játékos 24 pontig jutott, igaz, utóbbi emellett rengeteget hibázott.

Chicagóban a Bulls összeszedetten játszva, komoly izgalmak nélkül szerezte meg első győzelmét, ami önbizalmat adhat a detroiti ötödik összecsapásra.

A hazaiaknál Luol Deng (25 pont, 13 lepattanó), Kirk Hinrich (19 pont) és Ben Gordon (19 pont) volt a legjobb, míg a Pistonsban szinte mindenki betlizett, a játékosok mindössze 37 százalékkal dobtak mezőnyből.

Eredmények, rájátszás, Keleti főcsoport, elődöntő, 4. mérkőzés:
Chicago Bulls - Detroit Pistons 102-87
A párharc állása:
3-1 a Detroit javára

Nyugati főcsoport, elődöntő, 4. mérkőzés:
Golden State Warriors - Utah Jazz 101-115
A párharc állása:
3-1 a Utah javára

Az összecsapások az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Mindent egy helyen az Eb-ről