Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok és házigazda orosz válogatottal egy csoportba sorsolták a magyar nőivízilabda-válogatottat a pekingi olimpiára selejtező tornán, amelyet Kirisiben bonyolítanak le augusztus 19. és 26. között.

A kontinentális szövetség (LEN) honlapja szerint Hollandia, Németország és Csehország nemzeti együttese került még ebbe a kvalifikációs részlegbe, míg a másikat négy csapat alkotja, miután a LEN által az oroszországi európai selejtezőre meginvitált tizenkét ország közül három - Franciaország, Nagy-Britannia és Ukrajna - nem vállalta a részvételt.

A kirisi torna meglehetősen szerény reményeket enged meg Godova Gábor gárdája számára, mivel innen csakis a győztes szerez jogot a jövő nyári ötkarikás játékokra. Márpedig az egyetlen kvalifikációs hely elhódításához meg kellene előzni a vendéglátók bombaerős, a tavalyi, belgrádi Eb-t megnyerő csapatát is, amely az utóbbi időben többször borsot tört Stieber Mercedesék orra alá. Legutóbb a tavaszi, melbourne-i világbajnokságon, amikor is a március 31-i bronzmérkőzésen 9-8-ra nyert az orosz gárda.

Ha nem jönne össze a bravúr, van még módja javítani a magyar válogatottnak. Lesz ugyanis még egy olimpiai kvalifikációs torna, ezt a FINA, a sportági világszövetség 2008 februárjában, az olaszországi Triesztben rendezi, ahonnan az első három helyen végzett válogatott jut ki Pekingbe.

A női vízilabdázók európai kvalifikációs tornájának csoportbeosztása:
A csoport: Olaszország, Spanyolország, Görögország, Ukrajna
B csoport: Oroszország, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Németország, Csehország.

Mindent egy helyen az Eb-ről