Vágólapra másolva!
Ötödik alkalommal, ezúttal Cipruson kerül megrendezésre a fejlődő országok számára kiírt Challenge Trophy elnevezésű nőikézilabda-torna. Az Európai Kézilabda Szövetség ezen teszteli, hogy a döntetlennel végződő, kieséses mérkőzéseken ne hétméteresek, hanem úgynevezett szétlövések döntsenek.

A március 26-30-a közötti eseményt Larnaca városában rendezik,a házigazda ciprusiak mellett Bosznia-Hercegovina, Észtország, Feröer-szigetek, Finnország, Nagy-Britannia, Izrael, illetve Málta indul.

A torna érdekessége, hogy az Európai Kézilabda Szövetség versenybizottsága úgy határozott, döntetlen esetén nem hetesdobás, hanem a strandkézilabdából már jól ismert szétlövés (shoot-out) dönt. Kivételt csak a döntő jelent majd, ott ugyanis lesz hosszabbítás, s ha ott sem dől el a mérkőzés, következhet a szétlövés.

A szétlövés során a lövő játékos először saját, a gólvonalon álló kapusához passzol, majd amikor a hálóőr kézbe vette a labdát, indul a támadás. A kapus indítja csapattársát, aki a labdaátvétel után, labdavezetés nélkül, legfeljebb hármat lépve kell, hogy kapura dobjon. Az ellenfél kapusa a gólvonalon áll, és akkor indulhat előre, amikor a "hazaadás" megtörtént.

A shoot-out egyelőre próba jelleggel debütál, kérdés, az EHF illetékesei utólag miként értékelik majd a változtatást.

A torna játékvezetői: Szotirisz Konsztantinu, Hrisztosz Muttasz (ciprusi), Ioanna Hrisztidi, Ioanna Papamatheu (görög), Stine Johnsen, Guro Röen (norvég), Cristina Nastase, Simona Raluca Anton (román), Marina Blinova, Maria Popova (orosz)

Mindent egy helyen az Eb-ről