Vágólapra másolva!
Budapesten is diadalmaskodni tudott az olasz Pro Recco együttese a magyar bajnok Vasas ellen a férfivízilabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, így a címvédő itáliai együttes 3 gólos előny birtokában várhatja az április 22-i visszavágót. A LEN-kupa-döntő első mérkőzésén a Szeged kétgólos vereséget szenvedett a görög Panioniosz otthonában.

Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - Pro Recco (olasz) 8-11 (1-4, 3-1, 3-4, 1-2)
a magyar góldobók:
Varga Dániel 3, Kis 2, Steinmetz, Hosnyánszky, Tóth 1-1

Összesen kilenc, és kivétel nélkül magyar olimpiai bajnok szállt vízbe a Komjádi uszodában szerda este, öten - Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Steinmetz Barnabás, Varga Dániel és Varga Dénes - a vendéglátó Vasas színeiben, négyen - Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Märcz Tamás - a reccói alakulat légiósaként.

Többségük együtt harcolta ki a legutóbbi, pekingi ötkarikás aranyat, most, klubszinten azonban riválisként egymás ellen viaskodtak, nem kis tétért, hiszen a párharc továbbjutója az Euroliga legjobb négy csapata között, a Final Fourban folytathatja.

A góltermelést Varga Dániel kezdte meg emberelőnyben elvállalt remek pattintott lövéssel, de Benedek hamar egyenlített (1-1). A háromszoros olimpiai első magyar balkezes újabb villanása nyomán már 3-1-re elhúzott a vendéggárda, az első szünetre pedig 1-4-nél vonulhattak el a csapatok.

A folytatás éppen ellentéte volt a nyitó 8 percnek: bár Madaras "félpályás" kapufás gólja még a vendégcsapat fölényét jelezte, utána azonban fordult a kocka, a Vasas feléledt, és egyre közelebb nyomult riválisához, a nagyszünetig minimálisra csökkentve hátrányát (4-5).

A várt hasonló eredményes játék azonban elmaradt, az itáliaiak nemzetközi legénysége megrázta magát, s a harmadik negyed közepére újfent tetemes lett a különbség (4-8), többek között Kásás bombagóljával. Hosnyánszky, és az ellenféllel a harcot a leghatékonyabban felvevő Varga Dániel, aki harmadszor is betalált, 6-8-ra, Tóth Márton pedig 7-9-re zárkóztatta fel a Vasast, miközben a szintén három gólt jegyző Benedek is jókor lőtt jó helyre.

A befejező játékrész Madaras emberelőnyös góljával indult (7-10), amivel el is dőlt a budapesti csata kimenetele, jóllehet még itt is, ott is egyszer-egyszer rezdült a háló, hazai részről Kis centergóljával. A szépségtapasz sem másíthatta meg azonban a Vasas szempontjából csúf tényt: a Pro Recco sikerével alighanem már a negyeddöntős nyitányon megadta a választ a négy közé jutás kérdésére, a Komjádi uszoda mintegy háromezer nézőjének őszinte bánatára.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Ilyen jó csapat ellen nagyon nehéz játszani, és főleg győzni, hát ha még oda is fújnak a játékvezetők. De nem szeretném pusztán az ő nyakukba varrni a vereségünket, mi is követtünk el hibákat rossz időpontban, s fizikálisan nagyon elfáradtunk. A Vasas sokkal jobban is tud vízilabdázni, mint azt ma tette, amikor pedig nagyon szerettünk volna nyerni, különösen ilyen közönség előtt, de hát nem sikerült, nagyon sajnáljuk."

Mindent egy helyen az Eb-ről