A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szerdától bekapcsolódik az edzésekbe, s rövidesen mérkőzésen is játszani szeretne a MOL Ligában szereplő Dab.Docler jégkorongcsapatának fiatal csatára, Magosi Bálint, aki teljesen felépült szívizomgyulladásából.

Nehéz hetek, hónapok állnak Magosi Bálint mögött, aki októberben tudta meg, hogy szívizomgyulladásban szenved, ami miatt három hónapra teljesen le kellett állnia az élsporttal, s még az is fenyegette, hogy akár örökre fel kell hagynia a jégkorongozással.

Bár a történet végül jó véget ért, arra kértük az Acélbikák fiatal jobbszélsőjét, hogy számoljon be kálváriája kezdetéről, majd arról, hogy miként alakult az élete az elmúlt három hónapban, s természetesen arra is kitértünk, hogy az elmúlt napokban kapott jó hírek után miként képzeli el a játék folytatását.

"Október 9-én kezdődött minden, amikor egy rutinszerű vizsgálatnál kisebb rendellenességet állapítottak meg a szívemnél, ami után még azt mondták, hogy csak egy hetet kell kihagynom. A soron következő vizsgálat már egy MRI-viszgálat volt, mely után a kezelőorvosom, Birkás doktor azt tanácsolta, hogy keressek meg egy szívspecialistát, amit én meg is tettem, ám Dr. Nyolczas Noémi szavai szó szerint szíven ütöttek, ugyanis három hónapra teljesen eltiltott a sportolástól. Ez nagyon nehéz időszak volt, teljesen magam alatt voltam, mert hiába éreztem magam - a hangulatomon kívül - ugyanúgy mint most, mégsem csinálhattam azt, amit a legjobban szeretek" - idézte fel az októberi történéseket Magosi.

A hozzátartozók, a csapattársak és a szurkolók persze "Mago" mellett voltak, így viszonylag hamar maga mögött hagyta a rosszkedvet sőt, egy olyan kihívással találta magát szembe, melyet végül nagyon megszeretett: "Mivel minimálisan azért korcsolyázhattam, ezért Azari Zsolt azt javasolta, hogy menjek le a szuperminik és a kezdők edzésére, s segítsek "Vlado" Babitsnak a munkában. Az első két hónapban nagyon sokat foglalkoztam velük, a harmadikban már kevesebbet, mert kezdődtek a vizsgák és az újabb kivizsgálások, de rettentően megszerettem a munkát, amit a gyerekekkel végeztem. Teljesen a szívembe lopták magukat, ráadásul olykor mintha gyerekkori önmagamat láttam volna bennük, igazi öröm volt a lemenni minden edzésre, nagyon élveztem, s remélem, hogy olykor a jövőben is dolgozhatok még velük."

Nagyon közeledett azonban a végső vizsgálatok időpontja, ami rengeteg feszültséggel járt, ám végül jó, biztató eredményt hozott. "Az elmúlt héten voltam ultrahangon, ahol azt mondták, hogy minden rendben van a szívemmel, ám még egy terheléses EKG-vizsgálatra elküldtek, hogy teljesen megbizonyosodjanak arról, hogy a szívizomgyulladás már a múlté. Bár ez utóbbi rettentően kemény volt, hiszen három hónapja nem voltam edzésben, itt sem lépett fel semmilyen komplikáció, így amikor azt mondták, hogy teljesen egészséges vagyok, nagyon megkönnyebbültem" - mondta Magosi.

A fiatal szélső szinte azonnal munkába is áll, s mint azt elárulta, egyáltalán nem tett le arról, hogy még az idén meccset játsszon az Acélbikák színeiben: "Nincs mese, rögtön edzésbe is állok, de orvosi tanácsra még csak fokozatosan terhelhetem meg magam. Ugyan kezelőorvosom azt tanácsolta, hogy haladjak nyugodtan, lépésről-lépésre, magamat ismerve, mindent megteszek majd azért, hogy két héten belül ismét játékra jelentkezhessek, hiszen erre vártam már három hónapja."

Forrás: Dab.Docler

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!