Élő:
Vágólapra másolva!
Az amerikai Jack Johnson az első aktív profiligás (NHL) jégkorongozó, aki részt vesz olimpiai megnyitón. A Los Angeles Kings hátvédje egy napra elkéredzkedett klubjától, hogy ott lehessen az ünnepségen.

A hokis helyi idő szerint reggel 6-kor repült el egy bérelt repülőn a kanadai-amerikai határhoz közel eső Bellinghambe. Ott a család kocsiba pattant, Johnson pedig egyenesen az olimpiai faluba hajtott, ahol átvette a formaruháját.

A megnyitó után megint következik az autókázás, és a visszarepülés Los Angelesbe, mert szombaton délelőtt már edzés lesz. A Kings az olimpiai torna előtt utolsó bajnoki meccsét szombaton este vívja a Colorado Avalanche ellen.

Az NHL-es sztárok 1998 óta vesznek részt a téli olimpián, ám a bajnokság az aktuális ötkarikás játékok első napjaiban még tart. Így aztán aktív NHL-es még nem tudott részt venni megnyitón.

Amennyiben az NHL-es klubtulajdonosok nem tudnak megállapodni a hokisok érdekvédelmi szervezetével, és a 2014-es szocsi olimpiára nem utazhatnak el az észak-amerikai profiliga legjobbjai, akkor Jack Johnson nem csak az első, hanem az utolsó NHL-es lesz, aki elmondhatja magáról: felvonult a megnyitó ünnepségen.

Johnsonnal együtt vonult volna fel Brian Burke, az amerikai jégkorong-válogatott igazgatója is, de ő lemondta a részvételt, mert egy hete autóbalesetben elhunyt a 21 éves fia, Brendan.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!