Amerikai gépek próbáltak meg behatolni Oroszországba

Victory Day parade in Moscow
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
MiG-29 és MiG-31 vadászgépek megakadályozták, hogy az amerikai légierő két B-52N stratégiai bombázója megsértse az orosz államhatárt - jelentette az orosz védelmi minisztérium.
Vágólapra másolva!

„Július 21-én a Barents-tenger felett az orosz légvédelem eszközei észlelték az orosz államhatárhoz közeledő ismeretlen légi célok egy csoportját. Ezek azonosítása és az orosz államhatár megsértésének megakadályozása érdekében MiG-29 és MiG-31 típusú vadászgépek emelkedtek a levegőbe. Az orosz vadászgépek személyzete a légi célpontokat az amerikai légierő két B-52N stratégiai bombázójaként azonosította” - közölte a minisztérium.

Victory Day parade in Moscow
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2021 Anadolu Agency

Az orosz védelmi minisztérium hozzátette, hogy „amikor az orosz vadászgépek közeledtek, az amerikai stratégiai bombázók elfordultak az orosz államhatártól”. „Az orosz repülőgépek biztonságosan visszatértek a hazai repülőtereikre, az orosz államhatár megsértését megakadályozták” - tette hozzá a védelmi minisztérium.

A tárca hangsúlyozta, hogy az orosz repülőgépek repülése a semleges vizek feletti légtér használatára vonatkozó nemzetközi szabályok szigorú betartásával, a biztonsági intézkedések betartásával történt - írja a TASS.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!