Vágólapra másolva!
Nem lesz ott a magyar férfikézilabda-válogatottban a januári vébén a Barcelona átlövője, derült ki a Magyar Rádiónak adott nyilatkozatából.

Bahrein ellen jól ment a magyar kéziválogatottnak

Már másfél éve nem számíthat a magyar válogatott Nagy Lászlóra. A Barcelona csapatkapitánya januárban Magyarországon edz majd, de nem a nemzeti csapattal, hanem privátban. Nagy az újév első hónapján csatlakozik a klubjához, bár ezt hivatalosan még nem közölte Mocsai Lajos szövetségi kapitánnyal.

"Úgy tűnik, hogy a férfi válogatott a jobbkezes klasszis nélkül, de remélhetőleg Carlos Perezzel a keretben vághat neki a január 13-30. között megrendezendő svédországi vébének. Nagy László hivatalosan január 2-ig kapott gondolkodási időt arra, hogy elvállalja-e a szereplést a magyar válogatott színeiben a londoni olimpiára is kvalifikáló világbajnokságon. A Sportvilág című műsorban adott interjú alapján az átlövő elszólta magát, a döntést már jóval korábban meghozta" - írta a Kézilabda.hu.

"Január 17-én kezdjük meg a felkészülést Barcelonában, ahol csak hárman nem szereplünk válogatott csapatban. Január 2-tól egyéni edzésterv alapján készülök, a hónap közepén tervezek visszamenni Barcelonába" - mondta az MR-interjúban Nagy, aki addig Kecskeméten, testvére csapatánál készül majd.

A Barcelona klasszisa novemberben nyílt levelet írt arról, hogy elsősorban a tízeurós napidíj és a rossz bizosítás miatt nem vállalja a válogatottságot. Nagy másfél éve nem szerepel a magyar nemzeti csapatban, ha 2012-ig sem lép pályára, a londoni olimpián spanyol színekben léphet pályára, mivel akkor pont letelik a Nemzetközi Kézilabda Szövetség szabályai által előírt hároméves váltási időszak.

Szántó András, a magyar szövetség gazdasági alelnöke a Blikknek elmondta: "Mindent megteszünk, hogy Laci ott legyen a svédországi világbajnokságon, s játékával segítse az együttest. Arra azonban nincs semmiféle keretünk, hogy anyagilag meggyőzzük őt. Ha az ügy kapcsán pénzügyi forrásra van szükség, az csak külső partner bevonásával teremthető elő."

Mindent egy helyen az Eb-ről