Vágólapra másolva!
Változatlanul négy pont választja el a Fehérvár jégkorongcsapatát a rájátszást jelentő nyolcadik helytől az osztrák bajnokságban, amelynek alapszakaszából még hét forduló van hátra, míg a hazai ob I-ben a listavezető Vasas megugrott az üldözőktől.

A sérült válogatott kapust, Hetényi Zoltánt helyettesítő Bálizs Bence, valamint a négy gólt szerző Eric Johansson vezérletével nyert kedden este büntetőkkel a tizedik, sereghajtó Sapa Fehérvár AV19 a szlovén Jesenice otthonában, így két pontra áll a kilencedik pozíciót elfoglaló, 44 pontos riválistól, míg az Olimpija Ljubljanának és a Medvescak Zagrebnek egyformán 46-46 pontja van. A rájátszásba az első nyolc helyezett jut be.

"Nem ment rosszul a védés, de volt olyan gól, amit hárítanom kellett volna. Örülök, hogy nyertünk, és a rávezetésben is segítettem a csapatnak. Őszintén megvallva nem emlékszem olyanra, hogy veszítettem volna büntetőpárharcban pályafutásom során" - mondta az MTI-nek Bálizs, aki életében először volt kezdő osztrák bajnokin.

A Volán pénteken fogadja a Vienna Capitalst, majd vasárnap a Villachot, aztán utazik Klagenfurtba és a nagy rivális Ljubljanához. Ezt követően újabb két hazai meccs következik: jön a Salzburg és a Linz, az alapszakaszt pedig a szintén "veszélyeztetett" Zágráb elleni, idegenbeli találkozó zárja február 25-én.

A magyar ob I-ben a középszakasz zajlik, és 12 fordulóval a vége előtt a Vasas már hat pont előnnyel vezet, miután kedden legyőzte a vendég Dab.Docler Dunaújvárost, amely így maradt kilencpontos. Az FTC-nek öt, a Miskolcnak négy, az Újpestnek és a Volán tartalékegyüttesének három-három pontja van. Az első három hely ér elődöntőt, a negyedik csak akkor, ha a Fehérvár első csapata bejut az osztrák liga elődöntőjébe.

Mindent egy helyen az Eb-ről