Vágólapra másolva!
Bejutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe a Pick Szeged férfikézilabda-csapata, miután szombaton fantasztikus játékkal legyőzte a vendég spanyol Valladolidot.

Eredmény, férfi BL, C csoport, 9. forduló:
Pick Szeged - Valladolid (spanyol) 30-25 (17-13)
Szeged, 3000 néző
v.: Hakansson, Nilsson (svédek).
Pick Szeged: Mikler, Tatai (kapusok) - Butenko 7, Baláz 1, Sulc 4, Zubai 4, Katzirz 3, Vadkerti 2, Bajorhegyi, Lékai 6, Teimel, Herbert 1, Grünfelder, Törő 2
Valladolid: Sierra, Svensson (kapusok) - Joli 7, Delgado, Antonio, Fernández 4, M. Krivokapic, Tvedten 2, Cutura 2, Bilbija 3, Rambo, Perales 5, Gurbindo 2, A. Romero
hetesek: 0/0, illetve 2/2
kiállítások: 8, illetve 14 perc

Az első két gólt a spanyolok, a következő kettőt Sulc lőtte. A szegedi szlovák légiós a folytatásban sem állt le, ennek köszönhetően emberelőnyben 7-5-re, majd 8-5-re ellépett együttese. A hatalmas hangzavarban felpörgette a játékot a Valladolid, sorozatban négyszer bevette Mikler kapuját, így aztán Skaliczki László vezetőedző időt kért. Innen jött egy újabb fordulat, és a 19. percben, 12-10-es szegedi vezetésnél már a spanyolok kérték ki az idejüket.

Szinte hihetetlen, de emberhátrányban tovább hízott a különbség, elsősorban a Mikler védéseit követő megugrásokból (17-12), és a szünetig már csak egy vendéggól esett. A spanyol gárdában a sportág legendás alakja, a 43 éves, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok, háromszoros olimpiai ezüstérmes svéd Tomas Svensson kifogta a nála húsz esztendővel fiatalabb Lékai Máté két ziccerét.

A folytatásban is remekül játszott a Szeged, biztosan őrizte előnyét, légiósa, Butenko szórta a gólokat. A 44. percben, 23-17-nél ugyan a védekezés-specialista Herbert megkapta harmadik büntetését is, de a kiválását is elbírták a házigazdák.

A Szeged ezen az estén ellenállhatatlanul, lehengerlően játszott, és a végén még a látványra is figyelt: különösen Lékai álompasszai után robbant fel a csarnok.

A mostani sikerrel biztos nyolcaddöntős Szeged jövő vasárnap a sereghajtó dán Aalborg otthonában lép pályára, és akkor dől el, hogy pontosan hányadik (a második, a harmadik vagy a negyedik) helyen végez a csoportjában, amelyet biztosan az orosz Csehovszki Medvegyi nyer meg.

Szerdán játszották:
Schaffhausen (svájci) - Csehovszki Medvegyi (orosz) 32-29

A vasárnapi program:
Dinamo Minszk (fehérorosz) - Aalborg (dán) 14.00

Az állás: 1. Csehov 13 pont/9 mérkőzés, 2. Valladolid 11/9, 3. Szeged 10/9, 4. Schaffhausen 9/9, 5. Minszk 5/8, 6. Aalborg 4/8

Mindent egy helyen az Eb-ről