Vágólapra másolva!
Ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett ötgólos hátrányát a Balatonfüred, amely a szombati visszavágón nyolc góllal nyert a vendég osztrák HC Hard együttese ellen, s ezzel bejutott a férfi kézilabda EHF Kupa 16-os főtáblájára.

Eredmény, férfi EHF Kupa, a 16-os főtáblára jutásért, visszavágó:
Balatonfüred - HC Hard (osztrák) 26-18 (12-8)
Balatonfüred, 600 néző
v.: Skruzny, Kavulic (csehek)
a magyarok gólszerzői: Szöllősi 10/1, Faluvégi 5, Iváncsik T. 4, Győri 3/1, Juhász 2, Bánhidi 1, Ligetvári 1
hetesek: 8/2, illetve 0/0
kiállítások: 14, illetve 10 perc
továbbjutott: a Balatonfüred, 52-49-es összesítéssel

Egy hónapja a Balatonfüred férfi kézilabdacsapata már megmutatta, hogy milyen feltámadásra képes, Csoknyai István együttese akkor a két góllal, 23-21-re elveszített hazai találkozót követően 25-20-ra nyert Asztrahányban, és kiverte az orosz Dinamo együttesét.

Hasonló bravúrra volt szükség ezúttal is, a sorozat következő körében ugyanis a csapat az osztrák Alpla HC Hard otthonában 31-26-ra kikapott, ráadásul két kulcsjátékosát is elvesztette. A válogatott átlövő Zdolik Bence sípcsontsérülés, Vilovszki Uros pedig eltiltás miatt nem játszhatott a visszavágón, szerencsére a derekát fájlaló Székely Márton vállalta a szereplést.

Szerencsére, mert a válogatott kapus elképesztő formában védett, 26 bravúrt mutatott be, és a tízgólos Szöllősi Balázzsal együtt a vállukra vették a csapatot. A félidőben még csak 12-8 volt a hazaiak előnye, de aztán fokozatosan sikerült elhúzni.

Az 51. percben 20-15 volt az állás, két perccel később már 22-15-re vezettek a fürediek, az utolsó öt percre pedig minden eldőlt (25-16). A vége 26-18-as hazai siker lett úgy, hogy hat büntető is kimaradt, a Balatonfüred 52-49-es összesítéssel jutott tovább.

"Küzdeni tudásban maximálisan felülmúltuk ellenfelünket. A védekezésünk és a kapusteljesítményünk extra volt. támadásban sajnos sokat hibáztunk, a hetesekkel pedig egyszerűen el vagyunk átkozva, de ezzel együtt is sikerült kivívni a továbbjutást" - nyilatkozta Csoknyai István, a Balatonfüred edzője a Veol.hu portálnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!