Vágólapra másolva!
Kikapott nyitómérkőzésén az Eger a horvát Jug Dubrovniktól a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának hatos döntőjében, így pénteken az ötödik helyért játszhat Barcelonában.

Vízilabda, BL, final six, az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát) - ZF-Eger 10-8 (2-1, 2-2, 3-2, 3-3)
az egriek góllövői: Vapenski, Szivós 2-2, Cuckovic, Hosnyánszky, Cuk, Biros

A katalán fővárosban zajló Final Six nyitónapján a hevesi alakulat, amely főcsoport-másodikként jutott be a főtábláról a legjobb hat közé, a csütörtöki összecsapáson a 2013-as BL-döntős, idei horvát bajnoki ezüstérmes Juggal találkozott annak tudatában, hogy ha kikap, pénteken csak az 5. helyért szállhat medencébe, míg ha győz, éremért mérkőzhet a folytatásban.

A vezetést a horvátok szerezték meg, majd percekkel később megduplázták az előnyt, mindkétszer kihasználva emberelőnyüket (2-0). 25 másodperccel az első szünet előtt az Eger montenegrói légiósa, Uros Cuckovic szépített szintén létszámfölényes helyzetben (2-1).

A második játékrészből három perc pergett le, amikor az Eger balkezes szerbje, Boris Vapenski egyenlített (2-2). A harmadik horvát gólra próbált, de nem tudott válaszolni a nemrég zárult hazai bajnoki idény bronzérmese, a Jug viszont értékesített egy emberelőnyt, de még közvetlenül nagyszünet előtt a világbajnok Szivós Márton szépített (4-3).

A harmadik nyolc percet egy darabig a szigorú védekezés és a kevésbé hatékony támadójáték jellemezte mindkét oldalon, nem is esett gól csak a negyed zárószakaszában, az is ötméteresből, ezzel lett 5-3 a Jug javára. Aztán Vapenski zárkóztatta közelebb az Egert (5-4), csakhogy a Dubrovnik további két gólt tett hozzá előnyéhez (7-4). A dudaszó pillanatában az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert lövése célba ért, így 7-5-ös horvát vezetésnél következhetett a befejező negyed.

Ennek elején, élve emberelőnyükkel, a horvátok 8-5-re alakították az állást. Újabb egri légiósgól következett a szerb Milos Cuk révén, majd 8-7-re módosult az eredmény a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter jóvoltából. A negyed felénél 9-7 volt "oda", amikor Szivós húzása hibátlannak bizonyult (9-8), csakhogy emberelőnyből megint pontosak voltak a horvátok (10-8), s innen már nem volt visszaút az Eger számára.

Mindent egy helyen az Eb-ről