James beverte a fejét, visszavágott a Warriors

LeBron James, Cleveland Cavaliers, NBA, kosárlabda
UNITED STATES, CLEVELAND : CLEVELAND, OH - JUNE 11: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers holds a towel on his head after falling into the media in the second quarter against the Golden State Warriors during Game Four of the 2015 NBA Finals at Quicken Loans Arena on June 11, 2015 in Cleveland, Ohio. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem tudta megismételni szerdai sikerét a Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapata és sima vereséget szenvedett a Quicken Loans Arenában a Golden State Warriorstól. Az NBA nagydöntőjének az állása így 2-2, az ötödik mérkőzésre Oaklandben kerül sor.

Eredmény, NBA, nagydöntő, 4. mérkőzés
Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 82-103 (24-31, 18-23, 28-22, 12-27)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

Az alapszakaszgyőztes Golden State Warriors a döntő első meccsét hosszabbítás után 108-100-ra megnyerte hazai pályán, a másodikat ugyancsak ráadásban 95-93-ra elveszítette. A Cleveland otthon 96-91-re hozta a harmadik meccset, de a negyediken a Warriors az eddigi legsimább összecsapáson egyenlített.

LeBron Jamest megzavarhatta a fejsérülése Forrás: AFP/Getty Images/Ronald Martinez/

A vendégek egy pillanatra sem engedtek ki, az első negyed után hét, a félidőben már tizenkettő pont volt az előnyük. Az első három mérkőzésen 123 pontot szerző (azaz 41-es pontátlaggal bíró) LeBron James csupán húsz pontig jutott - no azért leszedett 12 lepattanót és kiosztott 8 asszisztot -, éppen a hiányzó 20 pont kellett volna a szorosabb eredményhez.

Elképzelhető, hogy teljesítményére rányomta bélyegét egy ritkán látható sérülés is: egy ellene elkövetett szabálytalanság következtében elveszítette az egyensúlyát, beesett a fotósok közé, s beverte a fejét az egyik kamerába. Néhány percig a földön maradt, de végül folytatni tudta a játékot.

Így azonban a vendégek a 22-22 pontot termelő Andre Iguodala és Stephen Curry jóvoltából 103-82-re nyertek.

Az ötödik mérkőzésre vasárnap kerül sor Oaklandben.

Mindent egy helyen az Eb-ről