A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kétgólos vereséget szenvedett a Dunaújváros női kézilabdacsapata egy hete a német Tus Metzingen vendégeként az EHF-kupa döntőjének első felvonásán, de Zdravko Zovko csapata arra készül, hogy pénteken Veszprémben megfordítsa a csata végkimenetelét.

A tübingeni odavágó hajrájának köszönheti a Dunaújváros, hogy komolyabb esélye maradt a visszavágóra, a 48 percben ugyanis már 26-20-ra vezettek a hazaiak, ám Kovács Anna és Triscsuk Krisztina vezérletével sikerült az utolsó bő tíz percet 6-2-re megnyerni, így alakult ki végül a 28-26-os végeredmény.

„Nagyon várom már a találkozót, nem az van bennem, hogy túl legyünk rajta, hanem az, hogy végre kezdődjön már el. Ezzel nem csak én vagyok így, hanem csapattársaim, valamint az értünk szurkolók is, már nem tudunk úgy kimenni az utcára, hogy ne találkozzunk valakivel, aki ne kérdezne valamit a visszavágóról, tényleg azt látjuk, hogy az egész város várja már a meccset, s nagyon sokan szurkolnak nekünk azért, megnyerjük az EHF-kupát” – nyilatkozta Bulath Anita, a csapat kapitánya a klub hivatalos honlapján.

Bulath Anita Forrás: MTI/Kovács Anikó

A klub nagyon hálás a Veszprémnek, hogy a helyi arénát a klub rendelkezésére bocsátotta, ráadásul a jegyárakat ir úgy állapította meg, hogy várhatóan telt ház fogadja majd a feleket.

Nem fognak a játékosaink görcsölni. Az számít, hogy ki mennyire akarja a kupagyőzelmet. Szívem szerint egy kínai figurával kellene kezdeni, ami alaposan demoralizálná a Metzingen csapatát” – idézte a Duol.hu portál Radulovics Bojanát, a Kohász szakmai igazgatóját.

Radulovics Bojana, az újvárosiak szakmai igazgatója Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

A mérkőzés 18 órakor kezdődik Veszprémben, a Sport1 TV élőben közvetíti. De az otthon maradó újvárosiaknak is akad program:

a Városháza téren óriáskivetítő előtt lehet szurkolni,

majd a rendezők a meccs után zenés bulival várják haza a csapatot.

A Dunaújváros 1998 után másodszor hódíthatja el a trófeát, míg a Metzingen története első serlegét nyerhetné, és az ASK Vorwärts Frankfurt/Oder (1985, 1990) és az SC Leipzig (1986, 1992) után a harmadik német női csapatként jutna a csúcsra a sorozatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!