A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Óriási meglepetés az NBA-ben

Oklahoma City Thunder Golden State Warriors NBA kosárlabda russell westbrook
OAKLAND, CA - MAY 16: Russell Westbrook #0 of the Oklahoma City Thunder goes up for a shot against the Golden State Warriors during game one of the NBA Western Conference Final at ORACLE Arena on May 16, 2016 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az egész szezonban brillírozó Golden State Warriors hazai pályán elbukta a nyugati főcsoportdöntő első meccsét az Oklahoma ellen. Curry a hajrára elfogyott, bár egy rekordot azért most is megdöntött.

Az Oklahoma City Thunder 108-102-re nyert a címvédő Golden State Warriors otthonában az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, ezzel 1-0-ra vezet a nyugati főcsoport döntőjének négy győzelemig tartó párharcában.

Pedig a márciusban Jordanék alapszakaszrekordját megdöntő Golden State

még 13 ponttal vezetett a félidőben.

Ebben az idényben 37 olyan mérkőzése akadt az oaklandi csapatnak, amikor kétszámjegyű előnye volt a nagyszünetben, és ezek közül most először kapott ki.

Ketten vitték a hátukon a Thundert

Az Oklahoma a második félidőben nagyon beindult, Russell Westbrook 27 pontjából 24-et ekkor szerzett, továbbá volt 12 gólpassza, 6 lepattanója és 7 (!) labdaszerzése. Kevin Durant összesen 26 ponttal és 10 lepattanóval járult hozzá a Thunder sikeréhez.

Russell Westbrook (balra) röpködését időnként csak nézték a Golden State játékosai Forrás: AFP/2016 Getty Images/Thearon W. Henderson


A hazaiaknál az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott Stephen Curry 26 pontot szerzett, valamint – a rájátszásban karriercsúcsot jelentő – 10 lepattanót gyűjtött és volt 7 gólpassza, azonban ugyanennyiszer adta el a labdát. Curry ráadásul az utolsó negyedben hat dobásából mindössze egyet értékesített.

Egy rekordot azért most is megdöntött: sorozatban 45 rájátszásbeli mérkőzésén szerzett legalább egy triplát. Ez a csúcs korábban Reggie Miller nevéhez fűződött.

Nyugati főcsoportdöntő, 1. mérkőzés:
Golden State Warriors-Oklahoma City Thunder 102-108
A párharc állása: 1-0 az Oklahoma City javára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!