A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Igazi nagy sztárt szerződtetett a gaboni férfi kézilabda-válogatott, amelynek új szövetségi kapitánya a kétszeres világbajnok, egyszeres Bajnokok Ligája-győztes, 1995-ben a világ legjobbjának választott Jackson Richardson lett.

Ugyan a francia sajtóban április tréfának vélték, mégis igaz lett a hír: a Dijon férficsapatának jelenlegi edzője, a korábbi legendás irányító, Jackson Richardson lett a gaboni válogatott új szövetségi kapitánya.

A szakember hétfőn írta alá a szerződését Libreville-ben, a szövetség azt várja tőle, hogy jövőre ütőképes válogatottat rakjon össze a hazai rendezésű Afrika-kupára.

Jackson Richardson gaboni szerződése Forrás: Handnews.fr

„Győztes típus vagyok, így az a célom, hogy a csapat a legjobb legyen. Szeretnék a dobogó tetején végezni" – nyilatkozta Richardson, miután megállapodott Ali Bongo államfővel.

Gabon eddig hétszer szerepelt a kontinenstornán, legjobb szereplését első alkalommal, 2000-ben érte el, amikor hatodik lett. Tavaly az utolsóelőtti, 11. helyen zárt: hat vereség után csupán a helyosztót nyerte meg 38-19-re Kenya ellen.

Richardson továbbra is marad a Dijon élén, a gaboni állam pedig évi 15 ezer euróval honorálja a szövetségi kapitányi munkáját – prémiumok nélkül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!