Vágólapra másolva!
A férfi kosárlabda NB I-ben szombaton rendezett Naturtex-SZTE Szedeák-Zalakerámia ZTE meccsen a vendégek edzője, Bencze Tamás eltolta, fellökte Nenad Sulovicsot, a szegedi együttes szerb játékosát, aki hanyatt esett.

A mérkőzés harmadik negyedében, 42-54-nél büntetőhöz készülődtek a hazaiak, amikor Bencze Tamás, a vendégek edzője magához hívta játékosait egy gyors taktikai értekezletre. Ezt észrevette Nenad Sulovics is, a szegediek szerb centere, aki odament hallgatózni.

Bencze ezt előbb szóvá tette, majd bal kézzel lökött egyet a légióson, aki ettől hanyatt esett.

A játékvezetők videózás után úgy döntöttek, hogy mindkét fél technikai hibát kap – írta a bb1.hu.

„Nem tiltja szabály, hogy ne állhatna az ellenfél játékosa akár a mi kispadunk elé is a pályán – ismerte el Bencze Tamás a zaol.hu-nak.

Bencze Tamás szerint provokálta a szegedi légiós Forrás: Pezzetta Umberto

"Vannak viszont íratlan szabályok, s mondjuk ki, van sportszerűség is. A holtidőben, amíg a büntetőztünk, pár dolgot mondtam a játékosoknak, ekkor állt oda Sulovics, amit nem tudok másként felfogni, minthogy

"Természetesen létezik vagányság a pályán, de nem minden az. Két éve, amikor Ubilla nálunk játszott, egy alkalommal ő is odaállt a körmendiekhez. Akkor neki is elmondtam: nem tartottam jónak az ötletét... Visszatérve a mostani esethez, Sulovic színészkedésért kapott technikait, én pedig azért, mert az oldalvonalon belülre léptem, amikor élő volt a labda. Vitán felül áll: jó döntést hoztak a játékvezetők" – tette hozzá az edző.

Mindent egy helyen az Eb-ről