A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Ha a Swietelsky-BRSE női röplabdacsapata sorozatban hatodszor is bajnok akar lenni, akkor kétszer le kell győznie a Fatum-Nyíregyházát. Az első lépés szerda este 18 órakor következik, amikor az Extraliga elődöntőjében negyedszer találkozik egymással a két csapat. A Fatum egyetlen meccsre van az elmúlt évek legnagyobb szenzációjától, a BRSE kiütésétől. Ha Hollósy László csapata szerdán este (vagy a jövő hétfőn este) nyer, döntős.

Az elmúlt évek legmagasabb színvonalú meccsét játszotta a két együttes április 4-én, csütörtökön, amikor Nyíregyházán a hazai csapat kétszeres szetthátrányból állt fel és nyert 3-2-re. Ezzel a Nyíregyháza összesítésben 2-1-re vezet a 3 nyert mérkőzésig tartó párharcban.

Valószínűleg óriási lesz a csata szerda este Békéscsabán,

ezért is nagyon sajnálatos, hogy a televízió nem közvetíti az összecsapást.

A BRSE tudja, hogy több hibázási lehetősége nincsen, ellenkező esetben csak a bronzéremért játszhatna az ötszörös magyar bajnok, ez pedig hatalmas csalódás lenne Molcsányi Ritáéknak.

A két csapat között a harmadik elődöntőt követően eléggé magasra csapott a feszültség. Emlékezetes, hogy a BRSE edzőjét, a román Paul Bogdant Tillmann Péter játékvezető egy sárga és egy piros lappal egy szettre kiküldte a teremből. A tréner ugyanis átment az ellenfél térfelére, ott szóváltásba keveredett a Fatum edzőjével, Hollósy Lászlóval. Az ügyből Facebookos-üzengetés és néhány - sportpályára nem illő - komment született, de a napok múlásával az indulatok csökkenni látszanak. De az is lehet, hogy pusztán vihar előtti csendről beszélhetünk.

Röplabdaháború zajlik a Nyíregyháza és a Békéscsaba között

Csaknem két és fél órás heroikus küzdelem után győzött a Fatum Nyíregyháza együttese a röplabda női Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Békéscsaba ellen. A fordulatos találkozó remek reklámja volt a sportágnak, ám a hazai csapat vezetőedzőjének viselkedése nem először hagyott kívánnivalót maga után. A hír a BRSE Facebook-oldalán jelent meg.

A 2018-19-es idényben ez lesz a két csapat kilencedik meccse egymás ellen és ebből mindössze egyet nyert meg a címvédő BRSE.

A Békéscsaba centere, Bodnár Dorottya a következőket nyilatkozta: "Nyíregyházán nagyon jól kezdtük a mérkőzést, tulajdonképpen három szetten keresztül domináltunk. Egyértelműen az volt a terv, hogy próbáltuk azt játszani, ami itthon, Békéscsabán bevált és 3:0-s sikert eredményezett. Jól ment a csapatnak – így kívülről szemlélve, akkor még – majd hullámvölgybe kerültünk a második szett végén, amelyet el is veszítettünk. Ezt követően a harmadikat is uraltuk, de a végén látszott, hogy volt bennünk egy törés, hiszen felzárkózott ellenfelünk.

"Nagyon izgalmas volt az április negyedikei hazai meccs, és biztos vagyok benne, hogy a szurkolóknak is nagyon tetszett – nyilatkozta klubja közösségi oldalán a nyíregyházi center, Szanja Kalicsanyin. –

A Fatum által szervezett szurkolói busz hamar megtelt, így várhatóan telt ház előtt lépnek pályára a csapatok szerda este. A meccsről az Origo helyszíni tudósítással jelentkezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!