Vágólapra másolva!
A Barcelona 29-25-re legyőzte a THW Kielt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójának csütörtök esti mérkőzésén. A rangadó elsősorban a kapusok fantasztikus teljesítményéről marad emlékezetes.

Xavi Pascual, a katalánok vezetőedzője az egy héttel ezelőtti, szintén Kiel ellen megvívott találkozó előtt nagyon megérzett valamit. Az addig abszolút első számú kapusnak számító Gonzalo Pérez de Vargas helyett Kevin Möllert állította a kapuba, aki meghálálta a bizalmat. A dán játékos 18 védéssel és 43 %-os hatékonysággal csapata legjobbja volt az idegenbeli 32-26-os győzelmet hozó találkozó során.

A két csapat újabb rangadója is a kapusokról szólt. Az ezúttal is több mint 15-ször védő Möller mellett a túloldalon a szintén dán Niklas Landin is jól védett. Sőt, a másik két kapus, Pérez de Vargas, illetve a kieli cserekapus, Dario Quenstedt is hétmétereseket tudott védeni.

Ezúttal is jól tartotta magát Filip Jícha együttese az első félidőben, de a Barca a játékrész közepén megmutatta, miért tartják sokan verhetetlennek jelenleg. A katalánok 7-8 után két perc alatt négy gólt dobtak, és az öltözőbe is ők mehettek 13-12-es előnyben.

A Barcelona a második félidőben tovább folytatta remek teljesítményét, és csupán két védője, Thigaus Petrus és Cedric Sorhaindo nem tudott a kapuba találni a mezőnyjátékosok közül. A Kiel legjobbja Miha Zarabec volt, aki talpról lőtt bombagóljaival tartotta versenyben a németeket, de ő is csak rövid ideig.

Sander Sagosen ezúttal sem tudott mit kezdeni a Barcelona védekezésével Forrás: EHF CL Twitter

A két világválogatott első meccséhez hasonlóan Sander Sagosen ezúttal sem tudott kibontakozni, így a sokszínűen támadó Barca az utolsó tíz percre minden kérdést lezárt. A hazaiak 20 éves csodatinije, Domen Makuc eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a 9-szeres győztes mezében, a szlovén irányító négy góllal vette ki a részét a 29-25-ös győzelemből.

Ez volt a Barcelona sorozatban 20. veretlenül megvívott mérkőzése a BL-ben, amivel beállította a Ciudad Real 2005 és 2007 közötti rekordját. A katalánok legközelebb szerdán az Aalborghoz látogatnak, míg a BL történetében a Barca mögött másodikként a 9000. gólt elérő Kiel a Veszprémnél vendégeskedik.

Mindent egy helyen az Eb-ről