A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott 31-27-es vereséget szenvedett az Európa-bajnoki ezüstérmes Horvátország otthonában a férfi kézilabda Eurokupa 2. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Szerdai bravúros győzelme után a magyar válogatottra újabb nehéz feladat várt az Eurokupában. A koronavírussal bajlódó Gulyás István szövetségi kapitány távollétében szerdán bravúros, 32-29-es győzelmet aratott az Európa-bajnok Spanyolország ellen.

A spanyolok elleni győzelem után ezúttal Horvátországban folytathatta a csapatépítést a magyar válogatott Forrás: CSEZAREFOTO/Peter Cseh, MKSZ

Szombaton a legutóbbi kontinensviadal ezüstérmese, Horvátország ellen kellett a José María Rodríguez és Nagy László által irányított nemzeti csapatnak pályára lépnie, méghozzá a magyar határhoz közeli Eszéken, zárt kapuk mögött. A spanyolok elleni mérkőzésen gólképtelen Bodó Richárd találatával kezdődött a találkozó.

A MOL-Pick Szeged balátlövőjének góljára a Telekom Veszprém és a THW Kiel klasszisai, Manuel Strlek és Domagoj Duvnjak tudott válaszolni, így az ellenfél 5-2-es előnyre tett szert. A mieink egyetlen klasszikus irányítója, Hanusz Egon, valamint Bóka Bendegúz góljai felrázták a csapatot, így 8-7-nél átvette a vezetést a vendégcsapat.

A horvátok az első félidő hajrájában remek védekezésüknek köszönhetően ismét visszaszerezték háromgólos előnyüket. Hanusz mellett Szita Zoltán és Máthé Dominik sem találták meg a beállókat az első harminc perc során, viszont ezúttal ők maguk könnyebben kerültek ziccerbe, illetve a szélre is többször mentek ki a labdák.

A 17-13-as első félidő után a második félidő ismét Bodó góljával kezdődött. A 31. és a 40. perc között hármas szériákban dobták a válogatottak a gólokat. Ennek következményeként előbb 18-18-ra, majd 21-21-re sikerült egyenlíteni kisebb hátrányból. A nagy iramú játékban ekkor Székely Márton is segíteni tudta az együttest pár védéssel.

A horvátok legendás kapitánya, Lino Cervar sokkal kiforrottabb játékosokból válogathatott. Így került a pályára a Barcelona irányítója, Luka Cindric is a félidő közepén, aki Duvnjakkal és Strlekkel kimagaslott az ellenfélből. A magyarok oldalán Bodó tovább folytatta remek lövőformáját, ötödik, majd hatodik góljával szorosan tartotta az eredményt az utolsó tíz percre (25-26).

Az 51. percben Bóka ziccerből egyenlíthetett volna, helyette Marin Sego bravúrral védett, majd pár másodperccel később Ivan Cupic lött gólt. A következő támadás után ismét a kapus játszotta a főszerepet, ezúttal Máthé lövését védte könnyedén. Amikor 29-26-os hátrányban Szita Zoltán hétméterest lőhetett, Sego ismét jól tudott közbeavatkozni.

Ivan Martinovic újabb sikeres átlövése két perccel a vége előtt eldöntötte a komolyabb kérdéseket.

A magyar válogatott 31-27-es vereséget szenvedett Horvátországban.

Az átalakulófélben lévő nemzeti csapat számára hasznos erőpróbának bizonyult ez a mérkőzés. A fiatalok három napon belül Európa két legjobb együttese ellen szerezhettek értékes tapasztalatokat a januári, Egyiptomban sorra kerülő világbajnokság előtt.

Férfi kézilabda Eurokupa, 2. forduló
Horvátország-Magyarország 31-27 (17-13)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!