Vágólapra másolva!
Dragan Gajic a nyáron igazolt a Telekom Veszprémből a francia bajnokság egyik újonccsapatához, a Limoges-hoz, és klubjával együtt fantasztikus teljesítményt nyújt a világ egyik legerősebb bajnokságában.

A 36 éves szlovén jobbszélső 2016 nyarától kezdve négy éven át erősítette a Veszprém csapatát, amikor januárban bejelentették, hogy az akkor még a francia másodosztályban szereplő Limoges együttesében folytatja a mostani szezonban.

Dragan Gajic fantasztikus formában kézilabdázik az ősszel Forrás: Dragan Gajic, Instagram

Távozásával ezen a poszton egy világklasszis játékost veszített el a magyar csapat, ezt az azóta az első osztályban parádézó együttesében mutatott formája is bizonyítja. Gajic eddig tíz mérkőzésen lépett pályára a francia bajnokságban, és 94 góljával magabiztosan vezeti a góllövőlistát. A közvetlenül mögötte álló Mohamed Sanad (Nimes) is csupán 57-szer tudott eredményes lenni eddig az idényben.

A 2015-ös vb gólkirálya jól választott magának új csapatot, ugyanis a Limoges bravúrt braúrra halmozva második helyen áll a PSG mögött a világ egyik legerősebb bajnokságában. A korábbi veszprémi játékosnak nem volt eddig olyan mérkőzése, amikor nyolcszor kevesebbszer talált volna a kapuba. Négyszer is kétszámjegyű eredményt ért el, őszi rekordja eddig 13 gól, amit a Cesson-Rennes ellen ért el.

A Franciaország középső részén található kisváros kézilabdacsapatát alig 15 éve alapították. Ezalatt az idő alatt fokozatosan fejlődve érkezett meg a negyedosztályból az első osztályba. Amikor a koronavírus miatt idő előtt véget vetettek az előző idénynek, a második helyen álltak a második vonalban, ami még feljutást ért nekik. Két leghíresebb játékosuk Gajic, illetve a másik szélen kézilabdázó Julian Emonet.

Ha a Limoges így folytatja, akkor könnyen lehet, hogy a következő szezonban már a nemzetközi kupák valamelyikében is láthatjuk majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!