A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Bíró Blanka 2022 nyaráig meghosszabbította szerződését az FTC-Rail Cargo Hungária kézilabdacsapatával - tette közzé a klub hivatalos oldalán.

A 26 éves kézilabdázó 2016-ban igazolt Vácról a Ferencvároshoz. Gyorsan a szurkolók egyik kedvencévé vált, az elmúlt években pedig kétségkívül kivívta a szakemberek elismerését is. Napjainkban a Fradi és a magyar válogatott egyik legstabilabb pontja, illetve vezére a pályán és azon kívül is. A játékos kedden egy újabb, 2022. június 30-ig szóló szerződést kötött klubunkkal.

Bíró Blanka szerződést hosszabbított az FTC-Rail Cargo Hungária csapatával Forrás: EHFCL, Facebook

– mondta boldogan Bíró Blanka a megállapodással kapcsolatban. – Azt mondják, a kapusok később érnek, szóval bízom benne, hogy bennem is több van még, de azt is érzem magamon, hogy az elmúlt négy és fél évben miben lettem jobb. Most azt szeretném elérni, hogy ne legyen hullámzó a teljesítményem. Szeretném, hogy mindenben stabilan hozzak egy minimum szintet."

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Bíró hozzátette, fontos szempont volt a döntésénél, hogy a csapat keretét az előrelépéshez megfelelő mértékben erősítették meg.

„Nem titok, hogy a megállapodás már korábban megszületett, de már akkor is tudni lehetett, hogy miként változik a keret, hogy komolyabb céljaink lehetnek. Bár most rengeteg nehezítő körülménnyel találtuk magunkat szembe, így is be kell bizonyítanunk, hogy jó csapat vagyunk. Nem zavar egyáltalán a nyomás, amiért sikereket várnak tőlünk. Ezt a helyzetet élvezni kell, nem pedig nyomásként megélni.

Aki aláírja a szerződését a Ferencvároshoz, az azt is aláírja, hogy csak a győzelem az elfogadható eredmény."

A kapus az évek során rengeteg tapasztalatot szerzett az NB I-ben, a Bajnokok Ligájában vagy épp a válogatott találkozók alkalmával.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

„Megtiszteltetés, hogy elértem erre a szintre, hogy tőlem várnak segítséget a társak, és próbálok is ennek megfelelni. Akkor a legnehezebb ez, amikor én sem tudok valamiért olyan teljesítményt nyújtani, amilyet szeretnék, de tudom, hogy számítanának rám. Ettől is több leszek, persze, és már csak ezért is stabilnak kell lennem, ahogyan már korábban is mondtam."

Bíróval szemben nem hosszabbított, sőt jövő nyártól egyenesen a rivális Győri Audi ETO-ban folytatja pályafutását két csapattársa, Háfra Noémi és Schatzl Nadine is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!