Fegyelmi vétség és a járványhelyzet miatt is hiányozhatnak játékosok Ivkovics keretéből

magyar férfi kosárlabda-válogatott, Kecskemét, sajtótájékoztató, 2018.08.28., Stojan Ivkovic
Ivkovics Sztojan, a férfi kosárválogatott szövetségi kapitánya
Vágólapra másolva!
Sztojan Ivkovics, a magyar kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya BB1.hu-nak adott interjút az Európa-bajnoki selejtezőkre kijelölt kerettel kapcsolatban.

„Eddig sikerült nagyjából teljesíteni a dolgainkat. A hétvége után fog eldőlni, hogy Allen Rosco a járványhelyzet, míg Filipovity Márkó a kupadöntő miatt tud-e utazni és hogy mikor csatlakozik a többiekhez. A legfontosabb, hogy mezőnyposzton a keret magja nem változott, Perl, Vojvoda, Ferencz, Benke,Váradi és remélhetőleg Filipovity is ott lesz, míg a magasemberek közül Keller, Eilingsfeld és Rosco is elutazik velünk" – mondta Ivkovics.

Mócsán Bálinttal kapcsolatban elmondta, hogy „tehetséges játékos, lett volna neki helye a válogatottban, biztos kiegészítő szerepkörrel. 2017-ben Amerikába küldtük a stáb tagjait, akik felvázolták neki a jövőképet a felnőtt válogatott szempontjából, de az ezt következő nyáron nem jött el az U20-as válogatottba, amikor be akartuk integrálni a rendszerbe. Ennek az okait neki kell tudni" – mondta a kapitány, aki Darrin Govens helyzetével kapcsolatban elmondta, megszegte a válogatott körüli buborék elveit, és veszélybe hozta az egész válogatottat.

A magyar válogatottból biztosan hiányozni fog a spanyol Király Kupában szereplő Hanga Ádám, a sérüléssel bajlódó Golomán György és a fegyelmi vétséget elkövető Darrin Govens is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!