Vágólapra másolva!
A bajnoki ezüstérmes Győri Audi ETO KC 2024 nyaráig meghosszabbította a norvég beálló, Kari Brattset Dale szerződését.

A klub által kiadott közlemény szerint ez volt az egyik első fontos lépés abban a munkában, amely során megalapozzák a klub jövőbeni keretének stabil magját.

A 30 éves Európa-bajnok és vb-ezüstérmes Kari Brattset Dale a 2018 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC csapatához, amelyikben eddig összesen 128-szor lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken pedig 434 gól szerzett. Érkezése óta egy Bajnokok Ligája-győzelmet, egy magyar bajnoki elsőséget és két Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a csapattal, írják.

Mint Bartha Csaba, a győri klub elnöke kiemelte, a beállóra már a 2017-es világbajnokság idején felfigyeltek, amikor "még Heidi Löke árnyékában játszott".

Kari Brattset Dale (7) mára meghatározó játékosa lett a győri csapatnak Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Már akkor is jól látszott, hogy egy különleges képességű játékosról van szó, aki mind támadásban, mind védekezésben extra teljesítményre képes. Talán akkor még sokan kétkedve fogadták leigazolását a Győri Audi ETO KC csapatába. Női csapatban nehezen mond egy klubvezető ilyet, de talán ezt kizárólag sportszakmai tevékenységére vetítve nyugodtan mondhatom, hogy az utóbbi években Kari a világ első számú beállójává vált" – nyilatkozta a klubelnök.

„Nagyon jól érzem magam Győrben, igazán fantasztikus és profi az a közeg, ami az öltözőben és a klubban is körbevesz. Nem kellett sokat gondolkodnom, hamar sikerült megegyeznünk a hosszabbításról. Örülök, hogy a következő években továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatában szerepelhetek, és biztos vagyok benne, hogy a legmagasabb célokért szállunk harcba" – mondta Kari Brattset Dale.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!