Kiütéses győzelemmel Európa-bajnok a magyar női junior kézilabda-válogatott

magyar női junior kézilabda-válogatott U19
Vágólapra másolva!
A magyar női junior kézilabda-válogatott 31-22-re legyőzte Oroszországot a korosztályos Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében, amivel megvédte a címét.

A magyar csapat egyetlen percet sem volt hátrányban az oroszok elleni finálé során, sőt döntetlen is csak 1-1-nél volt az állás, onnantól ifj. Kiss Szilárd együttese magabiztosan, végig vezetve tudta megnyerni a mérkőzést és a trófeát is.

A mieink legeredményesebb játékosa Farkas Johanna volt, hét góllal, Kajdon Blanka és Ferenczy Diána is öt-öt alkalommal talált a kapuba.

A magyar együttes százszázalékos teljesítménnyel menetelt a végső sikerig, hiszen a csoportkörben Románia (27-19), Csehország (33-20) és Norvégia (36-26), a középdöntőben pedig Franciaország (20-16) és Horvátország (35-24) ellen is nyert a szlovéniai kontinenstornán. Az elődöntőben 33-26-ra legyőzte Svédországot.

A női junior-válogatott megvédte az eggyel idősebb generáció által 2019-ben, Győrben megszerzett Európa-bajnoki címét.

Ugyanez a generáció, amelyik most Celjében diadalmaskodni tudott, két évvel korábban ugyanitt az ifjúsági Európa-bajnokságot is megnyerte, 2022-ben pedig ismét Szlovéniába kell utaznia, hogy ugyanezt megtegye a junior-világbajnokságon is.

Női kézilabda junior Európa-bajnokság, Szlovénia, DÖNTŐ
Magyarország - Oroszország 31-22 (17-11)

Az Európa-bajnok magyar női junior válogatott:
Kapusok: BUKOVSZKY ANNA (Váci NKSE), NÉMETH Kata (Boglári Akadémia-SZISE), ZSIGMOND Panna (FTC)
Jobbszélső: PÁLFFY Anna (Váci NKSE)
Jobbátlövő: FERENCZY Diána (FTC)
Irányítók: BALLAI Borbála (FTC), BESSZER Borbála (Alba Fehérvár KC), FARKAS Johanna (Boglári Akadémia-SZISE), KAJDON Blanka (Boglári Akadémia-SZISE), KUKELY Anna (Békéscsabai ENKSE), MLINKÓ Zsófia (Boglári Akadémia-SZISE)
Beállók: BÁNHIDI Barbara (Boglári Akadémia-SZISE), FARAGÓ Luca (Boglári Akadémia-SZISE), VILÁGOS Diána (Győri Audi ETO KC)
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (Boglári Akadémia-SZISE), KORONCZAI Petra (Boglári Akadémia-SZISE)
Balszélsők: MÉRAI Maja (Boglári Akadémia-SZISE), VÁMOS Míra (Boglári Akadémia-SZISE)
Szövetségi edző: Ifj. KISS Szilárd
Edzők: PAPP György, KUN Attila

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!