A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A PSG a világ egyik legjobb kapusát is leigazolta

Andreas Palicka kézilabda
Portugal's Luis Frade (L) shoots to score past Sweden's goalkeeper Andreas Palicka during the Men's European Handball Championship, main round Group II match between Portugal and Sweden at Malmo Arena, Sweden, on January 17, 2020. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Andreas Palicka, a világ egyik legjobb kézilabdakapusa 2022 nyarától a Paris Saint-Germainben folytatja pályafutását.

A 35 éves játékos bekerült a januári világbajnokság all-star csapatába is, ahol a 72 védése nélkül a svéd válogatott biztosan nem jutott volna be a döntőbe.

Palicka már több mint egy évtizede a legmagasabb szinten véd, hatalmas bravúrjai közül talán a legemlékezetesebb, amikor még a THW Kiel csapatában a 2015-ös BL négyes döntőben felugorva, a feje felől rúgott ki egy lövést.

A svéd kapus 2008 és 2015 között játszott a Kielben, majd egy szezont a dán Aalborgban töltött, hogy aztán 2016-ban csatlakozzon a Rhein-Neckar Löwenhez, amelynek kapuját a mai napig védi.

Palicka 2022 nyarán fog a PSG-hez igazolni csakúgy, mint az olimpiai és világbajnok dán Jannick Green. Kettejük párosa Vincent Gérard és Yann Genty kettősét hivatott pótolni.

A két kapus mellett egy játékos szerződtetése biztos már jövő nyárra: Máthé Dominik a Kielcébe távozó Nedim Remili helyére érkezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!