A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A magyar női kosárlabda-válogatott november 11-én Szekszárdon, míg november 14-én Izlandon játssza az első két Eb-selejtezőjét a 2023-as kontinenstornára kvalifikáló sorozatban. Szombaton a tolnai városban tartott sajtótájékoztatót az MKOSZ, amelyen Studer Ágnes, a magyar válogatott irányítója, Pukler Gábor csapatvezető, Szabó Noémi, a KSC Szekszárd sportigazgatója, Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke és Székely Norbert szövetségi kapitány vett részt.

Szalay Ferenc elnök: Ebben az évben komoly eredményeket ért el a magyar női kosárlabda. Két Euroliga csapatunk versenyez. Az U19-es vb-n harmadik lett a magyar női korosztályos válogatott. Egy ilyen sikeres év végén kezdődik meg az Eb-selejtező sorozat, hogy a csapat kijusson a 2023-as Eb-re.

Sok magyar tehetséges játékosa van a magyar női kosárabda-válogatottnak. Ezek az utánpótlásban sikeres játékosok most jönnek át a felnőtt csapatba, a küzdéssel nem lesz semmi probléma.

Studer Ágnes, a válogatott irányítója, Pukler Gábor csapatvezető, Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke, Székely Norbert szövetségi kapitány és Szabó Noémi, a KSC Szekszárd sportigazgatója Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az elvárás, hogy jussunk ki az Eb-re, amely 2023-ban rendeznek, de a hosszú távú célok is fontosak. Azt szeretnénk, ha a következő időszakban ott tudnánk lenni Európa elitjében, s ezt most kell megalapoznunk.

Székely Norbert szövetségi kapitány: A válogatott folyamatosan változik, fejlődik, de közben meg akarja tartani a saját értékeit. Ez egy perspektivikus csapat. Ebben a korosztályban, de a következőben is nagyon nagy potenciál van.

Székely Norbert szövetségi kapitány Fotó: Szabó Gábor - Origo

A spanyolok ellen nem mi vagyunk az esélyesek. A világ egyik legerősebb csapata az ellenfél. Ne tévesszen meg senkit, hogy ezen a nyáron nem úgy szerepeltek, ahogy a világ elvárta tőlük.

A tíz csoportból a négy legjobb második is kijut az Eb-re. A játékosoknak ebben a versenyrendszerben rohadt nehéz feladatuk van, mert a nemzetközi kupákból és a bajnoki mérkőzésekből érkeznek. Az biztos, hogy ez a játékos csúszni-mászni fog és mindent megtesz majd a győzelemért. Az eddig elvégzett közös munka nem volt sok, de a játékosok tettrekészek és hiszek bennük. Ez egy nagybetűs csapat, remélem, ezt látni is fogja mindenki, aki megnézi a spanyolok elleni mérkőzésünket. Ez egy világsportág, ahol nagyon nehéz kiemelkedni, de mi szeretnénk jó eredményt elérni.

Studer Ágnes, a válogatott irányítója: Nagyon örülök, hogy Szekszárdon rendezik a spanyolok elleni Eb-selejtezőt, ez számomra nagy dolog, hiszen itt nőttem fel, itt játszunk, s a szekszárdi csapatból hárman is ott vannak a nemzeti csapatban.

Studer Ágnes, a magyar válogatott irányítója Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az előző selejtezőben nézők nélkül kellett játszani, az nagyon rossz volt.

Most csak az első meccs foglalkoztat bennünket, a célunk a csoport első helyének megszerzése, még akkor is, ha ez nagyon nehéz lesz. Az lenne a jó, ha nem kellene más eredményeket nézni, ha a magunk kezében lenne a sorsunk.

Szabó Noémi, a KSC Szekszárd sportigazgatója:

Itt, ebben a csarnokban ilyen mérkőzést még nem rendeztek még soha. Mindent meg fogunk tenni, hogy a csapat jól érezze magát, hogy profi körülmények legyenek a csapatnak.

Szabó Noémi, a házigazda KSC Szekszárd sportigazgatója Fotó: Szabó Gábor - Origo

A legtöbb belépő tíz perc alatt fogyott el. Elképesztő az érdeklődés, nagyon várjuk a mérkőzést. Összesen 1270 néző lehet jelen a csütörtöki összecsapáson.

A spanyolok elleni Eb-selejtező november 11-én 18.00-kor kezdődik Szekszárdon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!