Vágólapra másolva!
A Ferencváros férfi pólócsapatának vezetőedzője, Varga Zsolt egészségügyi okok miatt nem vállalhatta feladatai teljeskörű ellátását az OSC elleni bajnoki döntő első mérkőzésén, ahol az FTC az edzőjéért is küzdve kiütéses 18-9-es sikert aratott, Nyéki Balázs irányításával. Azóta Varga Zsolt több orvosi vizsgálaton átesett, amelyek egy irányba mutattak: műtéti beavatkozásra van szükség - írja a fradi.hu.

„Már tizenéves korom óta volt ismert extraszisztolém,

az akkori vizsgálatokat Dr. Pavlik Gábor végezte és az derült ki, nem kóros elváltozásról van szó. Ráadásul a terheléssel megszűnt, de jele lehetett, hogy hajlamom van a szívritmust érintő problémákra.

azzal a kiegészítéssel, hogy hosszútávú megoldást a műtét fog jelenteni."

Sajnos hosszú kihagyás után újra szükség volt orvosi véleményre és kezelésre.

„Hat héttel ezelőtt jelentkeztek ismét tüneteim, amiket elektromos kardioverzióval szüntettek meg. A kivizsgálást és a kezelést Dr. Merkely Béla irányítja. A tartós megoldás érdekében a szezon utánra egyeztettünk is időpontot ablációs beavatkozásra. De

néhány napja ismét voltak tüneteim. Egyértelmű volt a javaslat, a műtétet minél hamarabb el kell végezni."

Varga Zsoltot meg kell műteni Forrás: MTI/Illyés Tibor

A tünetek rövid időn belüli felbukkanására több magyarázat lehet, akár koronavírus-utóhatás is, ám egyik sem tudományosan alátámasztott. A lényegen azonban ezek nem is változtatnak, a műtét átütemezése a helyes megoldás.

folyamatos felügyelet mellett már pár nap után fokozatosan terhelhető leszek. Jól vagyok, de szükség van a műtétre ahhoz, hogy teljesértékű életet tudjak élni. Rendszeres ellenőrzés mellett erre minden lehetőség megvan."

Az orvosok által jóváhagyott mértékben, felesleges kockázatot nem vállalva, a vezetőedző a műtét előtt részt vesz a játékosok felkészítésében. A rehabilitációs időszakban a csapat lejátssza utolsó csoportmeccsét a Bajnokok Ligájában, szerda este Nyéki Balázs fogja ellátni a vezetőedzői feladatokat a Brescia elleni rangadón a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Mindent egy helyen az Eb-ről