A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 42-30-ra kikapott a német Flensburg otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hatodik fordulójában, kedden.

A várakozásoknak megfelelően nagy volt a különbség a két csapat között, a Ferencváros csak négy percig (3-3) tudta tartani magát, utána a németek 10-4-re elléptek. Innentől kezdve megint igyekezett tartani a lépést a rendkívül gyorsan játszó Flensburggal az FTC, ennek ellenére a szünetben 23-15-re a hazaiak vezettek. A vendégek az első félidőben 13 lövést rontottak.

A második felvonásban a hazaiak teljesítményén látszott, hogy a Bundesliga következő fordulójában a THW Kiellel játszanak rangadót, ezt kihasználva a magyarok két 3-0-s periódust is produkáltak. Az ötvenedik percben már tíz gól volt a továbbra is fölényben játszó házigazdák előnye, és mivel egy 5-1-es sorozattal zárták a meccset, végül 12 találattal győztek.

A németeknél Johannes Golla kilenc gólt lőtt, Kevin Möller 14 védést mutatott be. A túloldalon Nagy Bence volt a legeredményesebb öt találattal, Győri Kristóf nyolc védéssel zárt.

A második számú európai kupasorozatban a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik, a hetedik fordulót február 7-én rendezik. A Fejér B.Á.L.-Veszprém egy győzelemmel és öt vereséggel, a Balatonfüred és a Ferencváros egyformán egy sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel zárta az őszi szezont.

A vendégek keretéből Lékai Máté és Bohács Sándor hiányzott.

Eredmény, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
Flensburg-Handewitt (német) - Ferencvárosi TC 42-30 (23-15)

lövések/gólok: 60/42, illetve 57/30
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/2
kiállítások: 0, illetve 10 perc

Eredmény, csoportkör, 6. forduló, A csoport:
Tatran Presov (szlovák) - Fejér B.Á.L.-Veszprém 22-20 (12-11)

lövések/gólok: 37/22, illetve 42/20
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 6 percA vendégek keretéből Miklós Gergő, Fercsik Dániel, Kristóf Mátyás, Simon Machac és Széles Ákos hiányzott.

A szlovákok a meccs elején 4-1-re elléptek, és bár csakhamar fordítottak a magyar fiatalok, a 18. percben 7-5-re ismét a Tatran vezetett. Sokat hibáztak a vendégek, akik a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra álltak át, ezzel egyenlítettek, a szünetben viszont a hazaiak voltak egygólos előnyben.

A második felvonás elején újra megszerezte a vezetést a Veszprém, a 43. percben is jobban állt egy találattal, de a csereként beállt Marcos Colodeti bravúros védéseire alapozva a házigazdák egy 6-1-es sorozatot produkáltak. Magyar oldalon sok volt a labdaeladás, a csapat 11 percig nem talált be, így nem lehetett esélye a sikerre.

A vendégek legeredményesebb játékosa Stranigg János volt hat góllal, Balogh Tibor hétszer, Podoba János háromszor védett. A túloldalon Oliver Rábek nyolcszor talált be, Igor Csuprina 11, Marcos Colodeti három védéssel zárt.

A második számú európai kupasorozatban a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik, a hetedik fordulót február 7-én rendezik. A Veszprém egy győzelemmel és öt vereséggel, a Balatonfüred egy sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel zárta az őszi szezont.

Eredmény, csoportkör, 6. forduló, C csoport:
Balatonfüredi KSE-Alpla HC Hard (osztrák) 27-26 (13-15)

lövések/gólok: 50/27, illetve 40/26
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 3/2
kiállítások: 16, illetve 16 perc

A hazaiak keretéből Hornyák Péter, Bősz Levente, Dejan Malinovic, Szöllősi Balázs és Vajda Huba hiányzott.

A Balatonfüred válogatott balszélsője, Bóka Bendegúz betegség miatt kihagyta a két csapat egy héttel ezelőtti, ausztriai találkozóját, ezúttal viszont kezdő volt, és vezérletével remekül kezdett az előző idény bajnoki bronzérmese (6-3). Az első tíz percben látottak alapján meglepő volt, hogy Nico Schnabl jóvoltából 4-0-s sorozatot produkált és fordított a Hard. Jelentősen csökkent a füredi támadások hatékonysága, a következő időszakot 4-1-re nyerték meg a gyorsan kézilabdázó vendégek, és már hárommal vezettek, a szünetben pedig 15-13-as előnyben voltak.

A házigazdák védekezése a második felvonás elején sem működött megfelelően, ismét 4-1-es sorozatot produkált az osztrák csapat, ráadásul a füredi védelem egyik oszlopa, Dénes János a 44. percben piros lapot kapott. Ennek ellenére Varga Márton és Milan Gostovic találataira, valamint Tóth Mihály védéseire alapozva négygólos hátrányból sikerült egyenlítenie a magyar csapatnak (21-21), amely csakhamar ismét vezetett. A szabaddobások, kiállítások és büntetők miatt a megszokottnál is több volt a játékmegszakítás. Az utolsó perc füredi emberelőnnyel, de osztrák támadással kezdődött, majd Gostovic értékesített egy hétméterest, és a Hard az utolsó lehetőségét sem tudta kihasználni, így a BKSE egy döntetlen és négy vereség után először nyert a csoportkörben.

Stevan Sretenovic és Milan Gostovic hat-hat, Bóka Bendegúz öt góllal, Tóth Mihály hét, Andó Adrián három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Nico Schnabl tíz gólt lőtt, Golub Doknic 12-szer védett.

A második számú európai kupasorozatban a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik, a hetedik fordulót február 7-én rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!