A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A címvédő szerbek nyolc ponttal legyőzték Törökországot csütörtökön a női kosárlabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű csoportjában, Ljubljanában.

A földrajzi közelség ellenére alig ötven szurkoló kísérte el Szlovéniába a szerb válogatottat, amely két éve fennállása második Eb-aranyát szerezte meg Valenciában. A törökök még ennél is kevesebben voltak a lelátókon, és ők csendben figyelték kedvenceiket.

A balkáni gárdában bőven akadtak ismerős nevek, hiszen Tina Krajisnik a PEAC-ban és Sopronban is légióskodott, Maja Skoric a DVTK-nál, Cegléden és Szekszárdon is megfordult, Nevena Jovanovic játszott Pécsen, Szekszárdon és Sopronban, Dragana Stankovic pedig jelenleg is a Sopront erősíti. A törökök két legnagyobb fegyvere az idén a Fenerbahcéval Euroliga-győztes Olcay Cakir és a honosított Teaira McCowan volt, aki 201 centijével és 108 kilójával komoly fenyegetést jelentett a palánkok alatt.

Jovana Nogic, a szerb és Goksen Fitik, a török válogatott játékosa Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szerbek csaknem végig vezettek a meccsen, igaz, kilenc pontnál egyszer sem tudtak jobban elhúzni. A keményen védekező törökök legjobbja McCowan lett 12 ponttal, míg a túloldalon a szintén honosított Yvonne Anderson 17 ponttal remekelt.

Eredmény, D csoport, 1. forduló:
Szerbia-Törökország 71-63 (21-22, 16-11, 21-19, 13-11)

A magyar válogatott a törökökkel pénteken, a szerbekkel pedig vasárnap csap össze a Stozice Arenában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!