Vágólapra másolva!
Szerdán este 18 órakor a DVTK HUN-Therm női kosárlabdacsapata hazai közönség előtt harcolhatja ki az Euroliga-főtáblára kerülést. A London Lions elleni selejtező visszavágóját élőben követhetik az Origo Sporton.

A diósgyőri női kosárlabda csapat története során második alkalommal szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében. A DVTK tavaly 6 győzelemmel és 8 vereséggel a csoportja hatodik helyén állt, és

ahhoz, hogy ismét játszhasson 14 meccset a főtáblán, szerda este még kell egy lépést tenni.

Amennyiben a DVTK sikerrel veszi a selejtezőt, akkor az A csoportba kerül a címvédő török Fenerbahce, a tavalyi bronzérmes Beretta Famila Schio (olasz), a Valencia (spanyol), a Zaragoza (spanyol), a Lyon (francia), és a Lublin (lengyel), valamint a Sepsiszentgyörgy-Riga selejtező győztese mellé.

A diósgyőriek

múlt héten 15 pontos győzelmet arattak Angliában,

így a lebonyolítás értelmében ha ennél kevesebb ponttal kapnak ki a hazai visszavágón a London Lions ellen, akkor ők jutnak be a csoportkörbe, ahol magyar csapatként a SERCO Uni Győr már automatikusan ott van.

Völgyi Péter vezetőedző hangsúlyozta, hogy a 63-48-as idegenbeli siker ellenére elbízni nem szabad magukat, pláne mert a londoni csapat több világklasszist is a soraiban tudhat.

Aki nem tud a helyszínen, a DVTK Arénában szurkolni a sorsdöntő selejtezőn, az

szerdán 18 órától élőben nézheti a DVTK HUN-Therm – London Lions mérkőzést az Origo Sporton!

Női kosárlabda, Euroliga-selejtező, visszavágó:
2023. szeptember 27., szerda (Miskolc, DVTK Aréna)
18:00 DVTK HUN-Therm – London Lions
(az első mérkőzésen 63-48)

Mindent egy helyen az Eb-ről