Vágólapra másolva!
71 éves korában meghalt minden idők egyik legnagyobb NBA-sztárja, Bill Walton.

71 éves korában meghalt Bill Walton

A kétszeres NBA-bajnok legenda, aki a Hírességek Csarnokába is bekerült, hosszú ideig küzdött a rákkal, ám szervezete feladta a harcot. 

Bill Walton valóban egyedülálló volt. Az NBA Hírességek Csarnokának játékosaként újradefiniálta a center pozíciót. Egyedülálló képességeinek köszönhetően vált az NBA alapszakaszának és döntőjének MVP-jévé (legértékesebb játékos), két bajnokság győztesévé, valamint az NBA 50. és 75. évfordulós csapatának tagjává.

Bill ezt követően a kosárlabda iránti lelkesedését és szeretetét a közvetítésre fordította, ahol színes és szórakoztató kommentárokkal csalt mosolyt a sportág szerelmeseinek arcára. Az NBA-család 50 éve dédelgetett tagjaként Bill nagyon hiányozni fog mindazoknak, akik megismerték és szerették" - áll az NBA biztosának, Adam Silvernek a közleményében.

Bill Walton 10 szezont töltött az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, ez idő alatt a Portland Trail Blazers, a Los Angeles Clippers és a Boston Celtics csapataiban játszott. 1990-es visszavonulása után a sportmédiában helyezkedett el, a CBS-nél, az ABC-nél, az NBC-nél és az ESPN-nél is szakkommentátorként tevékenykedett. Nem csak ebben a munkakörben próbálta ki magát, ugyanis hórihorgas (211 cm magas) termete miatt még Csubakka szerepére is jelentkezett George Lucas legendás filmjében, a Csillagok Háborújában. Walton végül feltűnt a mozivásznon, kisebb szerepet kapott az 1984-es Szellemirtók című filmben.

Kapcsolódó cikkek

 


 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről